Mick van wely vriendin

Mick van wely vriendin
Mick van wely vriendin

Mick van wely vriendin /\ De Nederlandse krant De Telegraaf heeft Mick van Wely, een misdaadverslaggever, geschorst wegens seksueel ongepast gedrag.

Vrouwen hebben een aantal klachten ingediend bij een vertrouwenspersoon.
De hoofdredactie van De Telegraaf hoorde afgelopen donderdag van de misstanden en startte direct een onderzoek. Uit voorzorg werd Van Wely aan de kant gezet.

Volgens berichten zijn minstens zeven vrouwelijke kijkers van The Voice of Holland naar voren gekomen om te klagen over Van Wely’s minachtende opmerkingen over het seksueel grensoverschrijdende gedrag van mannelijke deelnemers aan Beau. Ondanks het feit dat hij zich ook schuldig heeft gemaakt aan seksueel wangedrag.

Van Wely werd voor langere tijd geschorst nadat het interne Meldpunt Integriteit met alle betrokkenen had gesproken. In het kielzog van Marco Borsato’s aantijgingen van seksueel wangedrag, was Van Wely een van de journalisten die er aandacht voor vroeg.

“Ik realiseer me dat mijn acties grenzen hebben overschreden en daarvoor bied ik mijn excuses aan”, zegt hij in een persbericht van het mediabedrijf. Na een periode van inactiviteit ben ik van plan om in de nabije toekomst onder begeleiding van een professional aan mezelf te werken.

Een drama voor alle betrokkenen, aldus de hoofdredacteur van De Telegraaf, vooral de vrouwelijke collega’s die alarm sloegen. Paul Jansen, hoofdredacteur van het tijdschrift, zei: “We zijn geschokt.” De melders zijn voorzien van nazorg en voorzorgsmaatregelen om herhaling van het incident te voorkomen.

“We willen een veilige werkomgeving voor onze medewerkers”, zegt Rien van Beemen, CEO van Mediahuis Nederland. In overeenstemming met de aanbevelingen van het Meldpunt Integriteit hebben we veiligheidsmaatregelen op de werkplek geïmplementeerd.

Er zijn geen strafbare feiten gepleegd. Dit advies is niet beïnvloed door de ernstige dreiging waarmee de werknemer wordt geconfronteerd.”

Mick van wely vriendin

Collega en goede vriend misdaadverslaggever John van den Heuvel zegt “diep teleurgesteld” te zijn en “denkt hij eerst aan de collega’s die hiermee zijn geconfronteerd” in een verklaring op zijn Instagram-account. Zoals met veel van mijn collega’s heb ik vragen nu ik pas onlangs over de situatie ben ingelicht.

Door recente dreigingen en beveiligingsmaatregelen hebben Van den Heuvel en Van Wely de afgelopen jaren “onder extreme druk” moeten samenwerken. Van den Heuvel zegt echter dat hij Van Wely nog niet wil opgeven.

Beau’s vaste sidekick, Van Wely, is voorlopig van tafel gehaald door RTL.Van Wely’s moeder is Hongaars en zijn vader is Nederlands. Pécs, Hongarije; Groningen, Nederland; en Boedapest, Hongarije.

Zijn eerste boek, Verdoving, verkracht en besmet, verscheen in 2010 en ging over de Groningse hiv-zaak. In 2013 verscheen het boek Een leven lang: de straf en de daders.

In 2013 werd hem ook de journalistiekprijs De Tegel journalistiekprijs voor Facebook-moordreconstructie toegekend. Als resultaat kreeg hij in 2013 de Nationale Leiderschapsprijs 2013.

Mick van wely vriendin
Mick van wely vriendin

You may also like...