meike lubbers leeftijd
meike lubbers leeftijd

Meike lubbers leeftijd /\ seksuele misdrijven, drugshandel en het witwassen van geld gaan allemaal hand in hand. Dat is iets dat veel mensen liever vermijden. Meike Lubbers, een rijzende ster op het gebied van strafrechtelijke verdediging, is op zoek naar dit soort zaken.

Veel mensen klagen dat Nederlandse rechters te soepel zijn in hun strafbeslissingen, maar dat betekent niet dat Lubbers de Haan aan het hoofd van de grote media moet zijn. De waarheid is natuurlijk anders.”Op de Brinkgreverweg bruist deze vrijdagmiddag van bedrijvigheid.

Fietsers, auto’s en voetgangers zwermen langs elkaar heen op de weg. Je zou in de verleiding kunnen komen om te denken dat het bijna weekend is. Ze komt haar kleine kantoor binnen, maar Meike Lubbers is er nog steeds. Het is tijd voor een nieuwe ontmoeting. Ondanks haar hectische schema vindt ze tijd om te ontspannen in een luie stoel en te genieten van een kopje koffie.

Ze vindt het leuk om te kletsen. Over haar geliefde Go Ahead Eagles – “elke thuiswedstrijd op de tribune” – en haar geliefde Deventer – “Ik ben bewust op deze straat gaan zitten” – maar vooral over haar baan. Lubbers reist het land door als strafrechtadvocaat. De verkrachting en poging tot doodslag waarin ze deze week zat in Leeuwarden, Zutphen en Ter Apel, Groningen, lieten haar met rust. Ze verschijnt steeds vaker in talkshows.

Ik geloof dat mensen het leuk vinden om een ​​nieuw gezicht te zien. Renze Klamer’s After the News was de eerste show die ik bijwoonde. Het doel van het programma was om jonge experts op het gebied van financiën, recht of de media aan tafel te krijgen. Later werd de Nederlandse televisieserie De Vooravond geboren. Misschien is Meike op dit moment gevraagd om het uit te proberen door Renze Klamer.”

meike lubbers leeftijd
meike lubbers leeftijd

Zodra je op tv komt en mensen denken dat je het goed uitlegt, word je vrij snel gevraagd om mee te doen met andere programma’s. “Mannen van een bepaalde leeftijd en rijpheid zitten in mijn werk vaak aan tafel. Misschien is de aanwezigheid van een jonge vrouw van buiten de Randstad verlevendigend?

Het strafrecht is verreweg de meest populaire tak van het recht. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van wat er gebeurt. Dat kan soms een uitdaging zijn. Dit is iets waar we zowel op het werk als in ons persoonlijke leven mee te maken hebben. Je wordt een beetje moe van het uitleggen als je dat eindeloos moet doen.”

,,Ik krijg vaak te horen dat Nederlandse rechters te mild zijn in hun straffen. Als alternatief zou kunnen worden aangevoerd dat het rechtssysteem te soepel is. Dat kan natuurlijk niet kloppen. Onwetendheid is een veelvoorkomende oorzaak. Ik geloof echter dat de meeste mensen liever over een onderwerp nadenken voordat ze reageren.

In talkshows vind ik het leuk om de redenen voor mijn mening uiteen te zetten. Na afloop praten we onder meer over de zaak van Jos B. (die veroordeeld werd voor het bezit van kinderporno en het misbruik dat leidde tot de dood van Nicky Verstappen, red.). Iedereen wordt geraakt door deze tragische verdieping. Niemand heeft echter het vonnis gelezen of het dossier ingezien. Daarna wil ik wat meer context geven. Het is meer dan alleen een subjectieve mening die het zo maakt.

Voordat ik rechten ging studeren, was ik niet van plan ooit in het veld te gaan werken. Ik hoopte eigenlijk dierenarts te worden. Wat ga ik doen nu ik niet het juiste profiel heb op de middelbare school? Ik had altijd al eens naar Groningen willen gaan. De plaats is mij bekend omdat mijn broer er voor mij ging. Groningen was een van mijn favoriete steden als ik daar naar feesten ging. Wat ik ook ging doen, ik was er.”

“Mijn moeder heeft vroeger rechten gestudeerd. Daar is ze na een paar jaar mee gestopt en daar heeft ze inmiddels spijt van. Het volgende was wat ze te zeggen had: “Neem rechten, Meike! Daarmee heb je veel speelruimte.’ Aanvankelijk interesseerde de studie me weinig. Al vond ik het wel een stevige basis.’

Nee, ik ben bang dat dat niet het geval is. Toen ik student was, gebeurde dat. Ik ben gek geworden en ben nu een verstandig persoon. Nu kijk ik liever in plaats van boeken te lezen naar documentaires en series over strafrecht. Dat is een gebied waarin ik uitblink. De vraag “ben je weer bezig met strafrecht?” wordt vaak van mij gevraagd.”

meike lubbers leeftijd
meike lubbers leeftijd