Meau hewitt ouders
Meau hewitt ouders

Meau hewitt ouders /\ MEAU is de artiestennaam van Meau Hewitt, een Nederlandse singer-songwriter.

Meau Hewitt is geboren en getogen in Weesp, waar hij op het Vechtstede College zat.

Ze volgde als jongere een zang- en pianoopleiding en zong drie jaar bij het Children for Children koor, waar ze solo’s had in de liedjes Sweetie en Jongenmeid.

In de jaren daarna mocht ze met het koor van Babette Labeij deelnemen aan onder meer The Passion, All You Need Is Love en The Voice of Holland finales.

Je hebt een werk af dat klinkt als een verdieping die in een brief wordt verteld. De simpele conclusie is dat je dat deed, op basis van de opgelopen wonden, de ontdekte vallen en de geleerde lessen.

Woede of wanhoop uitgedrukt in een zin uitgesproken met de kracht van een voorhamer en zonder het gebruik van een beschuldigende vinger.

Als de zanger over hun connectie vertelt, noemt hij een maatje van MEAU. “Zo is de tekst ontstaan”, legt ze uit. Ik ging met iemand op de koffie en we kletsten uiteindelijk uren over onze eerdere relaties met haar, wat fascinerend was.

Omdat ze in dezelfde situatie had gezeten als ik, kwamen er veel dingen in me op als gevolg van ons gesprek. Om het maar van mijn borst te krijgen, schreef ik You Did That binnen een uur nadat ik de volgende ochtend wakker werd.”

Meau Hewitt, een zangeres uit Utrecht, had geen idee dat het lied dat ze maakte over haar slechte relatie zoveel mensen zou bereiken.

Elke dag ontvangt ze berichten van pestende jongeren, volwassenen die zo’n liefde hebben ervaren, en zelfs mensen die aan hun ouders denken via haar sms. “Ik wilde de muziek helemaal niet uitbrengen.”

Haar warme, brede glimlach is meteen geruststellend. In het centrum van de Utrechtse platenzaak Plato roept ze: ‘Ik moet iets moois vertellen.’

Haar nummer That’s You Done staat in de Top-2000, ondanks dat ze het pas recentelijk heeft ontdekt.

“Dit is gewoon vreemd. Dat is een beetje een throwback-lijst, hehe. Mijn vader is een enorme Queen-fan en Queen staat constant bovenaan de hitlijsten, toch?

Het mooiste van dit nieuws is naar mijn mening dat ouderen genieten ook van mijn telefoonnummer. Dat zoveel mensen er mee bekend zijn.”

Meau hewitt ouders

Meau schrijft en speelt al van kinds af aan muziek. Ze volgde als kind zang- en pianolessen en zong drie jaar in het Kinderen voor Kinderen koor.

In de jaren daarna zong ze tal van belangrijke concerten in het Babette Labeij-koor, waaronder The Passion, All You Need Is Love en verschillende finales van The Voice Of Holland.

Na de middelbare school schreef Meau zich in voor de vooropleiding van het Conservatorium van de popafdeling van Amsterdam.

In die tijd begon ze Nederlandse teksten te schrijven, geïnspireerd door kunstenaars als Eefje de Visser en Spinvis. Meau is momenteel gevestigd in Utrecht, waar ze onlangs haar pop/rock opleiding aan de Herman Brood Academie heeft afgerond.

Ze is de laatste jaren meer gaan produceren en ze is op zoek naar de juiste toon voor haar liedjes.

Meau Hewitt is geboren en getogen in Weesp. Ze had een onbezorgde jeugd toen ze daar was. “Het is een lief klein stadje.”

“Begrijpt ons echt” Meau, die 11 jaar is, deed mee aan Children for Children en mocht solo optreden in het nummer Jongenmeid.

“Het was heel erg leuk!” Maar ik realiseerde me niet hoe bijzonder het was voor een jongere om er deel van uit te maken”, zegt Meau met een brede glimlach op haar lippen.

“Ik dacht gewoon: ‘Veel plezier met zingen!'” Meau leefde in het moment en blijft dat nu doen, genietend van alles wat ze tegenkomt.

Haar clubtournee ging niet door omdat ze door de corona-omstandigheden langere tijd niet voor publiek kon optreden.

Racoon was de openingsact voor haar eerste publieke optreden, dat plaatsvond op 12 juni 2021. Het is nu overal te horen:

Het staat in de Top40, is een Radio2 TopSong, is een 3FM-megahit (MEAU is 3FM Talent), staat in de 538 TOP 50 en is een alarmist van Q-Music.

Ik merkte dit pas twee weken geleden, toen ik me realiseerde hoe goed het nummer presteerde.

“Ik zag hoe het nummer werd gezongen door het publiek terwijl ik optrad als voorprogramma van Suzan & Freek. Het gaat niet zo snel als je in een ondersteunende positie zit. Dus ik dacht bij mezelf: “Wauw, dit is echt mooi’ en ‘Wauw, dit is echt mooi’.

Meau hewitt ouders
Meau hewitt ouders