Martijn kleermaker lengte
Martijn kleermaker lengte

Martijn kleermaker lengte /\ Martijn Kleermaker is een professionele darter uit Nederland die momenteel deelneemt aan evenementen die worden georganiseerd door de Professional Darts Corporation.

Toen hij werd geboren, was hij al zo groot dat hij niet uit zijn couveuse kon komen, die hem niet kon huisvesten. Hij groeide op in het dorp van kampioenen, Hierden, waar hij zijn hele jeugd doorbracht.

Toen Martijn jonger was, werd duidelijk dat hij aspiraties had om een ​​groot atleet te worden. Als er schaatsen op televisie was, was Martijn aan het schaatsen.

Als er tennis op televisie was, zou Martijn buiten tennissen. En toen kwamen er darts op de televisie, en bracht Martijn de hele dag door in de schuur, of het nu +20 of -20 graden was buiten. Het duurde niet lang voordat hij zijn eerste wedstrijdzege behaalde.

Het getuigt van de koelbloedigheid van Kleermaker, die samen met Dirk van Duijvenbode de Nederlandse eer verdedigt in de kwartfinales van de WK darts.

“Neem van mij aan, als het publiek aan jouw kant staat, kun je twee dingen doen. Of je gaat ermee aan de slag – wat de situatie alleen maar verergert – of je negeert ze en blijft gefocust op je eigen welzijn .

Martijn kleermaker lengte
Martijn kleermaker lengte

Dat is de meest effectieve behandeling. Ik redeneerde: ‘Als ik deze wedstrijd win, kan ik hem ook exposeren.’ En eerlijk gezegd vind ik het ook heel mooi geworden, hehe.”

Martijn plaatste zich in 2016 voor het Nederlands Elftal na het winnen van de Superleague play-off. Ook Toon Greebe is lid van deze groep. Op 1 juli 2017 wist hij zijn selectieplek opnieuw vast te houden door de superleague play-off te winnen.

Na het MBO begon hij te spelen op het HBO, maar stapte uiteindelijk over naar darten. Martijns drive om een ​​beroemde sporter te worden was al op jonge leeftijd duidelijk.

Hij is geboren in Nederland. Als hij iemand op televisie zag schaatsen, zou hij in plaats daarvan gaan skaten. Als er werd getennist, greep Martijn zijn racket, en als er darts was, greep Martijn zijn racket.

Martijn heeft de hele dag in de schuur doorgebracht, of de temperatuur nu +20 of -10 graden was.

Martijn werd op zondag 22 april 2018 de allereerste Nederlandse Ranking Champion toen hij zijn tegenstander versloeg.

Martijn kleermaker lengte
Martijn kleermaker lengte

Richard Veenstra is nu toegevoegd aan een illustere namenlijst met onder meer Raymond van Barneveld, Co Stompé, Vincent van der Voort, Niels de Ruiter en Co Stompé. Hiermee wist Martijn voor de derde keer op rij zijn plek in het Nederlands Team veilig te stellen.

Kleermaker werd de eerste speler in de geschiedenis die een PDC Tour Card won op de European Q School. In 2020 en 2021 maakt hij deel uit van de ProTour.

Kleermaker zag zich genoodzaakt zich terug te trekken uit het PDC World Darts Championship in 2021 nadat hij positief had getest op het COVID-19-virus.

In de woorden van Kleermaker is het een onderdeel van ‘hoe hij het toneel oploopt’. Onbevreesd en niet bang voor iets of iemand.

“Als het om mijn persoonlijkheid gaat, ben ik nogal anders. Ik geef de voorkeur aan het sociale aspect van de dingen, maar ook aan een goed gesprek. Als je op het podium staat, draait het allemaal om zaken en totale concentratie. Dat is waar deze esthetiek om draait , echt.”