Mark knopfler ziek
Mark knopfler ziek

Mark knopfler ziek /\ Mark Freuder Knopfler is een singer-songwriter, muzikant en producer uit het Verenigd Koninkrijk.

Hij werd bekend als leadgitarist, zanger en songwriter voor Dire Straits, een rockband. Nadat de band in 1988 uit elkaar ging, begon hij een solocarrière.

Dire Straits hervormde in 1990, om in 1995 te ontbinden. Momenteel is hij een zelfstandige soloartiest.

Knopfler werd geboren in Glasgow, Schotland, en groeide vanaf zijn zevende op in Blyth, in de buurt van Newcastle, Engeland.

Knopfler richtte samen met zijn jongere broer, David Knopfler, Dire Straits op, nadat hij was afgestudeerd aan de Universiteit van Leeds en drie jaar als universitair docent had gewerkt.

Brothers in Arms (1985), een van de best verkochte albums in de geschiedenis, was een van de zes albums van de band.

Knopfler bouwde een solocarrière op nadat de band in 1995 uit elkaar ging en heeft sindsdien negen albums uitgebracht.

Local Hero (1983), Cal (1984), The Princess Bride (1987), Wag the Dog (1997) en Altamira (1997) behoren tot de negen films waarvoor hij filmmuziek componeerde en produceerde (2016).

Tina Turner, Bob Dylan en Randy Newman hebben allemaal platen door hem laten produceren.
Mark Knopfler, voormalig zanger/gitarist van Dire Straits, was gisterochtend betrokken bij een verschrikkelijk motorongeluk in hartje Londen.

Knopfler, een motorrijder, crashte met een auto bij een rood licht, volgens een Britse publicatie. Hij brak zijn sleutelbeen en zes ribben.

Onder de omstandigheden maakt de zanger-gitarist het goed.Dire Straits begon in 1991 aan een wereldtournee onder leiding van Mark Knopfler.

Deze On Every Street-tour werd uiteindelijk hun laatste. In 1992 trad de band vier keer op in Rotterdam.

De Britse band besloot zich niet te beperken tot één avond en de Rotterdamse Kuip was al snel vier keer uitverkocht.

Mark knopfler ziek

Tijdens de vierdelige wereldwijde tour trad de band meer dan 200 keer op. Het kostte hen meer dan een jaar om deze taak te voltooien.

De beste hits van de rockband werden uitgebracht. Denk aan Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Brothers in Arms en het verbluffende Money For Nothing, dat tijdens de toegift werd uitgevoerd.

Hij zit nu in een verhoogde kappersstoel, negen solo-albums later, en kijkt uit over de volledig zittende menigte.

In de straten van Londen wordt hij niet meer gemakkelijk herkend als een rockster in zijn ruimvallende blauwe overhemd.

Iedereen die met zijn blauwe monturen in aanraking komt, zou denken dat hij terug is in zijn oude werk als journalist en op weg is naar de redactie.

Zijn gitaarklank is natuurlijk direct herkenbaar en uitstekend. Springerig, speels en warm, met nooit teveel tonen. Hij zei eenvoudig: “Dat is maar één instrument.”

Hij heeft zich omringd met een tienkoppige band die in totaal achtenveertig instrumenten kan bespelen.
De uitstekende saxofoonsecties van Graeme Blevins in Your Latest Trick overstijgen dit echter.

On Every Street heeft ook prachtige blazers, dit keer van trompettist Tom Walsh. De twee nieuwste leden van de band demonstreren dus waarom Knopfler hen aan boord heeft gehaald.

De Latijns-Amerikaanse reis Postcards From Paraguay, ingeklemd tussen de twee Dire Straits-hits, is minder succesvol, ondanks het suggestieve karakter.

In termen van zijn solowerk is Speedway At Nazareth een aanzienlijk meer plechtige afsluiting van de gebruikelijke set.

Wie de show tot dan toe iets te mild vond, zal aangenaam verrast zijn door de toegift. Harde dreunende ritmes openen (en sluiten) Money For Nothing, maar de nu opgewarmde zang van Knopfler heeft minder moeite om bij te blijven.

Na Brothers In Arms komt het instrumentale audioboek Going Home: Theme From Local Hero tot een einde. Voorlopig althans. Knopfler hoeft niet lang met pensioen te gaan als hij het op deze manier doet.

Volgend jaar keert Mark Knopfler terug naar Nederland. De zanger en gitarist, vooral bekend als leider van Dire Straits, treedt voor de derde keer in ruim zes jaar tijd op in de Ziggo Dome. Het concert op 23 juni begint op vrijdag met de verkoop van tickets.

Mark maakte kennis met veel verschillende soorten muziek nadat hij werd beïnvloed door de harp- en boogiewoogie-pianovaardigheden van zijn oom Kingsley.

Ondanks dat hij zijn vader lastig viel voor een Fiesta Red Fender Stratocaster elektrische gitaar vergelijkbaar met die van Hank Marvin, moest hij genoegen nemen met een Höfner Super Solid met twee pick-ups van £ 50, die meer in overeenstemming was met het gezinsbudget.

Hij kreeg een zaterdagwerk bij de Newcastle Evening Chronicle-krant toen hij 13 jaar oud was en verdiende zes shilling en zes pence.

Hier ontmoette hij tekstredacteur en dichter Basil Bunting, die in de tachtig was. Ondanks dat de twee elkaar weinig te zeggen hadden, schreef Knopfler in 2015 een lied ter ere van hem.

Mark knopfler ziek
Mark knopfler ziek