Mariette Hansson Föräldrar

Mariette Hansson Föräldrar
Mariette Hansson Föräldrar

Mariette Hansson Föräldrar /\ Mariette Hansson är på väg att bli en riktig Melodifestivalen-veteran, då hon kommer att tävla för fjärde gången 2020.

Amanda Marshall

Hon har också talat om problemen homosexuella möter med att “komma ut” genom åren.
Hon medverkade i TV4:s Aim for the Stars som 16-åring 1999 och imiterade Amanda Marshall.

Men det var inte förrän 2009 som hon blev känd, tack vare sin fjärdeplats på American Idol.

Mariette bestämde

Mariette bestämde sig för att berätta för sina föräldrar att hon var gay när hon gick i gymnasiet. Föräldrarna blev först förvånade och det tog lång tid för dem att laga sin koppling.

Men det blev bättre efter det och Mariette har konstaterat att familjen blivit ännu närmare till följd av det inträffade.

Jag skulle uppmuntra andra ungdomar att göra detsamma. Att gå omkring och hålla saker för dig själv gör dig inte glad. Samtidigt hoppas jag att vi snart kommer till en punkt där du inte längre behöver “gå ut”, utan kommer att vara lika naturlig som att vara heterosexuell.

Mariette Hansson Föräldrar

Ingen ska trots allt behöva förklara sin sexuella läggning för andra. Dagens samhälle accepterar homosexualitet på ett helt annat sätt.

Mariette Petra Carola Hansson, mer känd under sitt artistnamn Mariette, är en svensk artist som föddes den 23 januari 1983 i Harplinge.

Hon har fyra gånger tagit sig till Melodifestivalens final och var med i TV4:s Idol 2009. 2010 korades Mariette Hansson till Årets Gay på Stockholm Gay Gala. Hon var medlem i Roxettes XXX – 30-årsjubileumsturné som ett band med Eskobar.

Mariette Hansson växte upp i Harplinge, nära Halmstad, men är numera bosatt i Höganäs. Hon köpte sin första gitarr när hon var 11 år och började ta lektioner på Arbetarnas Utbildningsförbund och den kommunala musikskolan.

Hansson och en kompis skapade en sång- och gitarrkombo i sjuan och de scendebuterade på Västerhagens scen i Haverdal. Duon fick sällskap av ytterligare två killar, som skapade coverbandet Performance. Hon gick vidare till musikstudier på Sturegymnasiet i Halmstad.

Hon dök upp i TV4:s Aim for the Stars 1999 som sextonåring, efterliknade Amanda Marshall och sjöng “Let it Rain”. Hon hade en audition med Anders Bagge samma år, men det ledde inte till något skivkontrakt.

Ethan Xiphias skapades i mars 2000 av henne och tre kompisar. Somrarna 2001 och 2002 gifte sig det nya bandet på en liten krog i Halmstad. Bandet har rest i hela Sverige, samt Österrike och Frankrike 2002 och 2003.

Mariette Hansson Föräldrar
Mariette Hansson Föräldrar

You may also like...