Marieke smits leeftijd
Marieke smits leeftijd

Marieke smits leeftijd /\ Marieke Smits (1988) werkt sinds 1988 in Nederland als parlementair journalist en politiek analist voor radiostation WNL en discussieprogramma OP1.

Sinds 2017 slentert Smits door de straten van Den Haag. Daarvoor werkte ze twee jaar voor Remco Dijkstra van de VVD als zijn politiek assistent. Tijdens haar werk leerde ze veel over het reilen en zeilen van een politieke organisatie.

In het tv-programma Good Morning Nederland fungeert Marieke als politiek analist en is ze regelmatig te zien in de chatshow OP1.

Tijdens haar tijd als politiek assistent van een VVD-Kamerlid was Marieke getuige van het spannende verkiezingsjaar 2017 van binnenuit: het verloop van de campagne en hoe deze uiteindelijk tot de overwinning leidde.

Toen ze aan het werk was als politiek verslaggever, hield ze de race van 2021 in de gaten en deed daar uitgebreid verslag van. Met al haar werk in Den Haag heeft ze een behoorlijk netwerk opgebouwd.

OP1, de nachtelijke chatshow waarin verschillende presentatieduo’s elkaar afwisselen, heeft Marieke ook in dienst als politiek redacteur. De show begon begin januari 2020 en werd al snel een go-to-resource voor iedereen die op zoek was naar informatie over de Corona-pandemie.

Het lijdt geen twijfel dat Marieke vanaf het begin een integraal onderdeel is geweest van de ontwikkeling van het programma. Ben je benieuwd hoe een talkshow-editor werkt en wat er achter de schermen gebeurt, dan ben je bij Marieke aan het juiste adres.

Marieke smits leeftijd

De hele week is ze te vinden in de zalen van Den Haag, waar ze discussies bekijkt, gesprekken voert met wetgevers en Kamerleden en ministers interviewt voor Goedemorgen Nederland. Korte politieke interviews waren een andere manier waarop ze ervaring opdeed.

Marieke is goed thuis in de hedendaagse politieke gebeurtenissen, de versnippering van het huidige politieke toneel en de vertakkingen daarvan, evenals hoe het er in Den Haag aan toe gaat.

Marieke en Dwight zijn gestopt met hun romance. Afgelopen donderdag demonstreerde RTL4 het verband tussen de twee.

Besloten werd dat de 33-jarige Marieke Smits mee zou doen aan het televisieprogramma Help Onze Dochter Aan de Man en haar ouders hebben haar aangemeld.

Voor het eerst in drie seizoenen was er weer publiek in de studio, erg spannend. Toen Maarten van Rossem om zich heen keek, zag hij dat er niemand aanwezig was.

Jammer, betoogt de auteur, want wat we doen is een vorm van entertainment. Hamlet in het openbaar spelen kan vermakelijk zijn, maar als niemand kijkt, kan het een beetje verontrustend zijn.

Na de opmerking reageerde Philip Freriks door te zeggen dat hij het leuk vindt als mensen reageren. Van Rossem knikte hem hartelijk goedkeurend toe.

“Dat is precies waar ik voor ging”, antwoordde hij. Journaliste en politiek analist Marieke Smits ( 1988) draagt ​​bij aan zowel de Nederlandse nieuwszender WNL als de conversatieshow OP1. Marieke Smits Smits zwerft sinds 2017 door de straten van Den Haag.

Ze moest twee jaar werken onder Remco Dijkstra, een VVD-Kamerlid, om te komen waar ze is nu als politieagent aan het werk onder zijn toezicht.De innerlijke werking van een politieorganisatie is grondig bestudeerd.

In het Nederlandse tv-programma Goedemorgen Nederland is Marieke een veelgevraagd politiek expert en ook is ze regelmatig te zien in het talkshow OP1.

Marieke smits leeftijd
Marieke smits leeftijd