Marco borsato afkomst
Marco borsato afkomst

Marco borsato afkomst /\ Borsato is geboren in Nederland en is een Nederlandse zangeres. Toen hij een kind was, begon hij in het Italiaans te zingen voordat hij in 1994, toen hij net 16 was, overstapte naar het Nederlands. De afgelopen 30 jaar is hij een van de meest succesvolle en meest winstgevende artiesten van Nederland en België geweest.

In Nederland had Borsato 15 nummer één singles, de tweede alleen voor The Beatles’ record van 16. Toen “Dromen Zijn Bedrog” in 1994 piekte op nummer één, bleef het daar voor een ongekende 12 weken, een record dat stond voor 17 jaar. Het is nog steeds de langstlopende nummer 1-hit in de Nederlandse taal. Borsato was de eerste Nederlandse artiest die tussen 2003 en 2008 negen opeenvolgende nummer één-singles had.

Hij heeft ook 11 nummer 1-albums in Nederland gehad, die allemaal ten minste platina zijn gecertificeerd, waarbij elk in aanmerking komend studioalbum dat hij van 1995 tot 2013 uitbracht, debuteerde op nummer één. In België heeft Borsato zes nummer één albums.

De beschuldigingen van aanranding met betrekking tot het The Voice of Holland-schandaal leidden ertoe dat zijn muziek in 2022 van de playlists van alle Nederlandse publieke radiostations werd verwijderd, ondanks zijn lange commerciële succes.

Roberto Borsato en Mary de Graaf hadden een zoon genaamd Marco Roberto Borsato, die werd geboren in het Alkmaarse Wilhelmina Ziekenhuis. Armando, zijn jongere broer, en Sylvana, zijn jongere zus, completeren zijn directe familie. Zijn familie woonde vele jaren in Italië, waar zijn vader een restaurant opende. Na veel tijd in Italië te hebben doorgebracht, spreekt Borsato de taal vloeiend.

Marco borsato afkomst

De droom van een sushichef kwam voor Borsato op twaalfjarige leeftijd uit. Hoewel hij is opgegroeid met Italiaans eten, koesterde Borsato een diep verlangen om er meer over te leren. Nadat hij zijn middelbare school had afgerond, werkte hij in het weekend als ober in een restaurant terwijl hij doordeweeks lessen volgde. Hij werd ingedeeld bij de cavalerie en werd tijdens zijn dienstplicht als onderofficier (NCO) ingezet.

Na het winnen van de Nederlandse talentenjacht Soundmixshow georganiseerd door Henny Huisman met zijn vertolking van Billy Vera’s “At This Moment” in 1990, begon Borsato zijn carrière als muzikant. Hij was toen nog werkzaam als kok. [8] Deze erkenning leidde tot een platencontract en hij nam vervolgens drie Italiaanstalige albums op, Emozioni, Sento en Giorno per giorno.

In 1994 herwon Borsato, op advies van zijn songwritingpartner John Ewbank, een deel van zijn vroegere bekendheid door in het Nederlands te zingen. ‘Dromen Zijn Bedrog’, zijn debuutsingle in Nederland, piekte 12 weken lang op nummer één en boekte een omzet van ruim 240.000 exemplaren.

Het verbrijzelde het record van de Nederlandse hitparade voor de langste tijd aan de top. Het record van Borsato stond tot 2011, toen Gusttavo Lima’s “Balada” 13 weken aan de top van de hitlijsten stond. De Nederlandse Top 40 bracht zijn tweede single “Waarom Nou Jij” in kaart.

Hij had zijn eerste nummer één album in Nederland met de release van zijn vijfde album, Als geen ander, dat in 1995 4x platina werd gecertificeerd. Het produceerde vier singles, waarvan er drie in de Nederlandse top tien kwamen. [10] In 1997 stond Borsato’s De waarheid zeven weken lang bovenaan de Nederlandse albumcharts. Het zou 7x Platinum-gecertificeerd zijn.

De bestemming, zijn zevende studioalbum, verscheen kort daarna in 1998 en schoot meteen naar de top van de Nederlandse hitparade, waar het vier weken bleef staan. Het heeft 5x platina-certificering. Het was zijn derde nummer één in de Nederlandse Top 40 met het titelnummer van het album.

Borsato’s achtste album, Luid en duidelijk, debuteerde in 1999 op nummer één met de eerste single “Binnen”, en het album zelf stond acht weken bovenaan de albumlijst toen het begin 2000 werd uitgebracht. Het is een 5x platina-product . ‘Lopen op het water’, de eerste single van Borsato’s greatest hits-album Onderweg, was in 2001 zijn vijfde nummer één single.

Borsato had negen opeenvolgende nummer één singles in de Nederlandse singles charts, beginnend in 2003 met “Afscheid nemen bestaat niet” en eindigend in 2008 met “Dochters”.

Alleen op dvd werd Zien in 2004 door Borsato uitgebracht en ontving het een 4x Platinum-certificering. “Wat zou je doen?” met de Nederlandse rapper Ali B was een van de drie nummer 1-hits van het album. Symphonica in Rosso, een live-album van Borsato uitgebracht in 2006, zag alle drie de singles-hitlijsten bovenaan de Nederlandse singles-hitlijst staan.

Daarnaast voerde Lucie Silvas op dit album Lucie Silvas’ “Every Time I Think of You” en Andrea Bocelli’s “Because We Believe” uit. In Nederland kwam het album binnen op nummer één en bleef daar een week staan, waarmee het 5x platina-certificering verdiende.

Marco borsato afkomst
Marco borsato afkomst