Marcel levi partner
Marcel levi partner

Marcel levi partner /\ Marcel Levi is een Nederlandse internist en medisch docent. Levi is sinds 1 april 2021 voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de grootste onderzoeksfinanciers van het land.

Levi ging naar het Vossius Gymnasium in Amsterdam voor het voortgezet onderwijs. Hij studeerde van 1982 tot 1991 geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde daar.

In 1997 trad hij als internist in dienst bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In 1998-99 werkte hij als postdoctoraal onderzoeker aan het Centrum voor Transgene Technologie en Gentherapie van de Katholieke Universiteit Leuven.

Levi werd een paar jaar later hoogleraar in Amsterdam en in 2010 werd hij benoemd tot decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam en tot directeur van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Vanwege de manier waarop hij het AMC leidde, werd Levi in ​​2016 door Elsevier Weekblad gekozen tot Nederlander van het Jaar.

Levi verhuisde in 2017 naar Londen om Chief Executive Officer van University College London Hospitals te worden.

Marcel Levi had in december 2017 een vriendin. Hij sprak destijds op de website van Klappe Trainingen over de impact die levensomstandigheden hebben op zijn werkgeluk:

Mijn situatie is zodanig dat ik geen rekening hoef te houden met andere mensen.” Ik ben niet getrouwd en heb geen kinderen.”

“Dat betekent dat ik soms heel hard kan werken, maar op andere momenten niets anders hoef te doen.” Voor mij is dit een goede balans.

Als ik weet dat ik erna een lang weekend vrij krijg, vind ik het niet erg om 80 uur per week te werken.” Of Marcel Levi en deze vriendin nu nog samen zijn, is niet duidelijk.

Levi wordt emotioneel als een van de studenten vraagt ​​hoe zijn werk of privéleven hem als arts heeft veranderd. “Drie van de kinderen van mijn broer zijn geboren.

Marcel levi partner

Dat was meer dan een kwart eeuw geleden. Levi vervolgt: “Het waren drie hele kleine jongens.” Een van de drie had een goede kans om het niet te halen.

Toen er voedsel in een van de longen van de zoons kwam, raakte hij op jonge leeftijd kreupel. “Ik had nog nooit in mijn leven aan dit soort dingen gedacht.”

Dat kinderen niet altijd gezond zijn. Of dat het soms vreselijk mis kan gaan. Wat houdt dit in? “Ik was echt goedgelovig”, geeft Levi toe.

“Ik raakte vrij snel aan hen gehecht.” Het heeft een grote invloed op mij gehad.”

Marcel Levi, het hoofd van een Londens ziekenhuis, werd al na vierenhalf jaar verleid naar Nederland door een ‘aanbieding die je niet kunt weigeren’.

‘Ik had een vaste aanstelling aangenomen bij University College London Hospitals. Het was niet mijn wens om na minder dan vijf jaar te vertrekken, maar een paar grote projecten werden sneller dan verwacht afgerond.

Daarna volgde het voorstel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, NWO, om daar leerstoel te worden, misschien iets te vroeg.

Ik had toen net de mooiste baan van Nederland verlaten.

Nu ik ontslag neem bij Europa’s beste baan, kan ik dat alleen nog doen door de komende tien jaar iets heel anders te gaan doen voordat ik met pensioen ga’, voegt Levi eraan toe.

‘Hij voelde zich erg ellendig na die behandelingen en had me al gevraagd hem in te laten slapen’, zegt ze over een van haar patiënten die langdurige en ook experimentele behandelingen onderging voordat ze besloot te stoppen:

‘Hij was erg onaangenaam na die behandelingen en had me al gevraagd hem in te laten slapen.’ als hij weer ziek zou zijn.

Dit wordt palliatieve sedatie genoemd. Op een gegeven moment kregen we de pijn niet weg. Toen zei ik tegen hem: “Het is nu genoeg; je omgeving geeft het je ook.”

Hij was opgelucht, maar hij vroeg toch toestemming aan zijn vrouw en kinderen om in te laten slapen.’ ‘Als arts moet je zoveel mogelijk proberen de pijn te verlichten’, vult Buurman aan, ‘waardoor het niet altijd gaat zoals gepland.’

Het is een proces waarbij u als arts, uw patiënt en soms uw familie betrokken bent.’

Marcel levi partner
Marcel levi partner