maaike ouboter ouders
maaike ouboter ouders

maaike ouboter ouders /\ Maaike Ouboter is een singer-songwriter uit Nederland. Toen ze eind mei 2013 te zien was in het televisieprogramma.

De beste singer-songwriter van Nederland, beleefde ze een turbulent debuut in Nederland en Vlaanderen.


Het is het jaar 2013 en Maaike Ouboter doet auditie voor het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Ze heeft alleen een gitaar en een nummer dat ze in 2011 schreef tijdens een cursus singer-songwriter.


op zoek naar ideeën, ondervroeg ik verschillende mensen in mijn omgeving: ‘Welke persoon uit een ander land heeft indruk op je gemaakt.

Niet omdat het me aan inspiratie ontbrak, maar omdat ik als persoon wil blijven groeien. Je denkt als puber: “Ik begrijp het leven perfect.”

maaike ouboter ouders
maaike ouboter ouders


Maaike Ouboter kreeg bekendheid na het opnemen van het nummer “That I Miss You” over haar overleden ouders.

Maaike vertelt hoe dit enorme verlies haar raakt. Maaike Ouboter kreeg bekendheid na het uitvoeren van het nummer “Dat ik miss je” in het populaire Nederlandse tv-programma De Beste Singer Songwriter van Nederland.


“Het maakte me bang, en ik stelde me meteen voor wat er zou gebeuren als ik die deuntjes uitbracht.” Blijkbaar heb ik het vertrouwen verloren in het vermogen om alleen te schrijven.

Maar toen ik mezelf liet schrijven zonder me zorgen te maken over de implicaties, ging er vanzelf een luik van herinneringen open.”


Ik was meteen bezorgd dat ik een rage op internet was geworden. Dit is het soort video dat iedereen op Facebook zou moeten zien, maar de substantie wordt de volgende dag vergeten.

Dat lijkt me zo’n verspilling van iets dat zo kostbaar is. muziek. Gelukkig is het anders gelopen.”


Haar nieuwe, derde album Harnas van glas en het bijbehorende boek over de ouders van Maaie Ouboter zijn hetzelfde als haar doorbraakhit That I Miss You. Goudase, 29, zegt dat hij zich niet veel herinnert van hun overlijden.

maaike ouboter ouders
maaike ouboter ouders

“Het gaat over hoe ik me gezien en gehoord voel, over hoe ik ben opgegroeid omringd door liefde.”


Al vindt ze het jammer dat de context meestal ter sprake komt: echt goede muziek overstijgt je persoonlijke leven en raakt het hart van de ander precies in het midden.


‘Nederlands Beste Singer-Songwriter.’ Momenteel staat ze ingeschreven aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze de opleiding Media en Cultuur volgt.


Volgens de singer-songwriter gaat het nummer meer over wat er in haar gedachten omging dan over haar ouders.

“Het gaat over mij en hoeveel ik mijn ouders mis”, legt Maaike uit. Mijn moeder was overleden en mijn vader was ziek, dus ik vond het destijds moeilijk om met mijn emoties om te gaan, zegt de singer-songwriter.

‘We doen dit samen,’ zei ik, en toen stierf hij ook. ‘Hé, we hebben een afspraak,’ redeneerde ik. “Wat is dit?” Daardoor was ik woedend.”