Lisa westerveld relatie
Lisa westerveld relatie

Lisa westerveld relatie /\ Elisabeth Marij (Lisa) Westerveld is een GroenLinks politicus, filosoof en vakbondsman.

Ze zat van 2014 tot 2017 in de gemeenteraad van Nijmegen en is sinds de verkiezingen van 2017 Tweede Kamerlid.

Westerveld werd geboren in Aalten, Gelderland, en groeide op in Lintelo, het nabijgelegen stadje Lintelo. Ze kwam uit een gezin dat in het verleden op de ChristenUnie stemde.

Ze is de jongste van vier broers en zussen, met drie jongere broers en een jongere zus. Haar enige grootvader had een batterijkooi, waar ze als kind af en toe assisteerde, ondanks haar gevoelens voor de kippen; haar andere grootouders hadden een melkveebedrijf bij Stadskanaal. Westerveld ging tijdens haar adolescentie naar het Schaersvoorde Christian College.

Ze studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen na het afronden van de middelbare school en raakte betrokken bij de studentenvakbeweging.

Westerveld zat in het studiejaar 2002-2003 in het bestuur van de AKKU Student Union en werd in 2003-2004 gekozen in de Universitaire Studentenraad, waar ze voorzitter was.

Van 2007 tot 2009 was zij voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Westerveld behaalde in 2010 zijn bachelor politieke filosofie van Karl Popper.

Daarna ging ze aan de slag als publiciteitsmedewerker en politiek lobbyist voor de General Education Association.

Westerveld zou ook een fout hebben gemaakt door niet te vermelden dat ze sinds 2018 een woning verhuurt in de Lindenholtbuurt in Nijmegen.

In de uitzending stelt integriteitshoogleraar Rob van Eijbergen: “Dan ben je als politicus niet zo geloofwaardig. “

Volgens een woordvoerster van Westerveld heeft zij haar tweede woning gekocht met de bedoeling er zelf te gaan wonen.

Zij heeft zich over het huurcontract laten adviseren door de adviseur integriteit van de Tweede Kamer. “Hij verklaarde dat het niet nodig was om het aan het openbare register te melden.” Experts in Zembla stellen nu dat dit niet het geval is. Het is een wazige situatie.

In de Tweede Kamer kunnen de spanningen hoog oplopen, maar Kamerlid Lisa Westerveld lijkt zich geen zorgen te maken.

De Tweede Kamerlid neemt graag deel aan verhitte debatten en weet die grauwe zaal in Den Haag altijd op te fleuren.

Haar mooie glimlach fleurt de kamer op, maar als ze haar mond opent, vervaagt die snel. De andere Kamerleden zijn daarentegen een beetje bang voor GroenLinks’ Lisa Westerveld.

Als Lisa op deze manier doorgaat, overweegt partijgenoot Jesse Klaver, het huidige hoofd van GroenLinks, wellicht een wisseling van de wacht.

Laten we eerst kennismaken met elkaar: wie is deze blonde ambassadeur met de doordringende blauwe ogen?

Terwijl het gesprek met de twee jonge mannen over een metalconcert positief begon, verandert de toon snel als Lisa Westerveld onthult dat ze als GroenLinks-kandidaat-Kamerlid een politiek debat bijwoonde.

“Het was zo hypocriet”, zei Westerveld, die opgroeide in het Achterhoekse Lintelo. “Ze straffen ons voor hoe onze dames worden behandeld, en behandelen mij dan op dezelfde manier.”

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 werd ze met 4.550 voorkeurstemmen gekozen tot wethouder (de meeste stemmen van alle vrouwelijke kandidaten in Nijmegen).

Daar hield ze zich bezig met de werk- en inkomens-, sport- en binnenstaddossiers. Ze zette zich in voor een bijstandsproef, zette verschillende stappen om de Waalkade groener te maken en kreeg de volledige steun van de raad voor een besluit om watersport in de Spiegelwaal toe te staan.

Nadat op 6 januari 2017 3000 varkens omkwamen bij een stalbrand in Bijsterhuizen, deed ze onderzoek naar brandveiligheidsprocedures op boerderijen in Nijmegen.

Ze halen een ruzie aan tijdens de Algemene Bezinning tussen GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver en premier Mark Rutte. Klaver was onvermurwbaar over de staat van de woningmarkt.

“Iemand die al een huis heeft, koopt een ander, waardoor jongeren de mogelijkheid wordt ontzegd om een ​​eigen huis te kopen”, betoogde hij onder meer. “Daar word ik nerveus van en daar wil ik graag vanaf.”

Lisa Westerveld staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling. Media en kiezers nemen nota van Lisa’s bekendheid tijdens de omstreden debatten over Corona.

Ze is een felle criticus van het coronabeleid van het vertrekkende kabinet. Zodra deze blondine de microfoon nadert, spuugt Mark Rutte! Lisa’s nieuwe aandringen op een duidelijk coronabeleid betekent niet dat ze niets anders te zeggen heeft.

Ze is juist gepassioneerd door zaken als onderwijs, jeugdzorg en sport. Lisa heeft op politiek gebied al veel op haar bordje.

Lisa westerveld relatie
Lisa westerveld relatie