Lindsay van zundert vader
Lindsay van zundert vader

Lindsay van zundert vader /\ Lindsay van Zundert is een kunstschaatsster uit Nederland. Ze won het Celje Open in 2021, de NRW Trofee in 2020 en het Nederlands kampioenschap in 2021.

Van Zundert is geboren in Etten-Leur op 1 februari 2005. Ze staat per 2020 ingeschreven als mavo-4 leerling bij Graaf Engelbrecht in Breda.

Van Zundert begon met schaatsen toen hij zeven jaar oud was.

In het begin van haar carrière nam ze deel aan binnenlandse Belgische toernooien. In 2015 begon van Zundert met trainen in Courchevel, Frankrijk, en Wilrijk, België, onder Ans Bocklandt.

Van Zundert won in 2017 en 2018 het Nederlands kampioenschap junioren voor gevorderden. Ook won ze in 2019 de Nederlandse titel bij de junioren, al werd ze in 2019 niet geselecteerd voor het WK junioren.

Van Zundert nam deel aan verschillende trainingsseminars ondersteund door Joan Haanappel’s Stichting Nederlandse Kunstschaatsen, zowel in het buitenland in Andorra, Frankrijk en de Verenigde Staten, en thuis in Nederland.

Om haar bezoeken te bekostigen ging ze huis-aan-huis in Etten-Leur om donaties en flessen in te zamelen.

Vooral oma en moeder kunnen niet stoppen met praten over de vreemde omgeving waarin ze zich bevinden.

Chantal vult aan over de doorbraak van haar dochter: “Hier hadden we aan het begin van het seizoen helemaal geen rekening mee gehouden.”

“Dit is haar eerste jaar bij de senioren”, zegt de lerares. We hadden niets met het WK te maken.” Sonja: “Ik heb geen idee”, zegt ze, “maar ik vond haar altijd de mooiste en mooiste op het ijs.”

Lindsay geeft de controle op en laat de twee haar verhaal delen. Zonder die twee de kans te geven te vluchten. Oma bijvoorbeeld begrijpt dat maar al te goed:

,,Als ik iemand vertel hoe goed ze is, voegt ze eraan toe: ‘Kun je even normaal doen?’ ‘Jij en je opschepperij.’

Lindsay sport gemiddeld vijf dagen per week. Daarna wordt ze vanuit Etten-Leur naar Eindhoven vervoerd, waar ze gaat trainen.

Ook gaat ze twee keer per week naar de fysio en doet ze regelmatig aan ballet, yoga en pilates. “Ik ben ongelooflijk trots op haar.

Ik vind het ongelooflijk dat ik alles met haar mag delen. Het resultaat is dat we een zeer sterke vriendschap hebben gevormd.”

Lindsay van zundert vader

Gelukkig wonen de ouders van Vervuren in haar huis en zijn ze vaak beschikbaar om te helpen. Het zou heel moeilijk zijn om iets anders te organiseren.

“Ik zal er echter tot het uiterste voor gaan.” Het moet zo zijn; anders blijft het niet duren. Ik geloof niet dat we iets loslaten. We leven natuurlijk op een andere manier dan andere gezinnen.

We gaan op skatevakantie in plaats van op zomervakantie. Lindsay kan daarna trainen en we zullen een geweldige tijd samen hebben.”

Lindsay gaat voor het eerst vijf dagen per week trainen in Eindhoven vanuit Etten-Leur. Ze volgt ook twee keer per week ballet-, yoga- en pilateslessen.

Ze deed het uitstekend en ik ben heel blij met haar. Ik ben blij dat we hier samen doorheen komen. Daardoor hebben we een heel hechte band ontwikkeld.”

Etten figuur Leur’s strijder Lindsay van Zundert is woensdagochtend na een verbluffende korte freestyle doorgegaan naar de finale van de Wereldkampioenschappen kunstschaatsen.

Zowel haar moeder Chantal als haar collega’s waren aanwezig om het opmerkelijke professionele debuut van haar dochter te zien. Minutenlang was er geschreeuw te horen.

Ik was niet van plan ernaar te kijken. Ik kon me niet concentreren omdat ik overmatig trilde. “Ze hadden op het werk de televisie aangezet”, zegt Chantal Vervuren, presentatrice van het radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant.

Ze is dolblij met de overwinning van haar 16-jarige dochter, die, als ze goed presteert op het WK, haar zou kunnen helpen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2022.

“Destijds zei oma: ‘Haal een vuilniszak’, want we gingen lege flessen bij de mensen thuis ophalen.’ “Eerst dacht ik, Ammehoela, dat ik niet voor 25 cent per fles van deur tot deur ga”, voegt ze eraan toe. “Maar we reden door de straten van Etten-Leur, mijn geboorteplaats.”

“Hoe zou ik reageren als ik aanbel?” Het ging ongeveer als volgt: ding dong.” Hallo mevrouw of meneer. Om geld in te zamelen, doe ik een lege flessenactie. Ik doe aan kunstschaatsen en zou graag meedoen aan de Olympische Spelen.

Mensen vonden het een fantastisch doel, want ze wist elke dag 100 euro op te halen en oefende nog steeds in de Verenigde Staten voordat ze meedeed aan de Grote Prijs in Frankrijk.

Van Zundert begon het seizoen met een zevende plaats in de CS Lombardia Trophy 2021. Voor de eerste keer in competitie probeerde ze een drievoudige Lutz-drievoudige teenluscombinatie. Ze eindigde als elfde in de CS Finlandia Trophy in 2021.

Lindsay van zundert vader
Lindsay van zundert vader