Leona philippo zwanger
Leona philippo zwanger

Leona philippo zwanger /\ Leona Philippo, een Nederlands-Canadese singer-songwriter van Jamaicaanse afkomst, werd geboren in Canada. In seizoen 3 van The Voice of Holland, een Nederlandse reality-tv-muziekwedstrijd, won ze op 14 december 2012. Leona is een andere naam die haar wordt gegeven, en het is een veel voorkomende naam.

Ze begon piano te spelen toen ze nog maar een paar jaar oud was, geboren in Toronto. Toen ze zes jaar oud was, verhuisde ze met haar adoptiegezin naar Nederland. Ze nam demomateriaal op in Hollywood, Californië in 1998. Later keerde ze terug naar Rotterdam, Nederland. In Rotterdam Ahoy trad ze op met R&B band Sat-R-Day [nl] in verschillende settings. Na drie jaar besloot ze de band te verlaten.

Na haar afstuderen aan het conservatorium trad ze toe tot de band Nits en toerde met hen op hun Wool Tour in 2000, waarbij ze optrad in Europa en Japan.

Philippo maakte zijn Broadway-debuut in Joop van den Ende’s Aida, die hij in datzelfde jaar uitvoerde. Haar podiumcredits omvatten Big, Black & Beautiful: A Tribute to Girl Groups en A Tribute to the Blues Brothers (beide in Nederland).

Ze speelde van 2004 tot 2005 als Bibi Kruyswijk in de Nederlandse televisieserie Het glazen huis. Als achtergrondzangeres werkte ze onder meer met Trijntje Oosterhuis, Total Touch.

Kane en Candy Dulfer. Lionel Richie trad op tijdens het Symphonica in Rosso-concert in 2008.Shake Ya Tailfeather” was Radio 501’s favoriete nieuwe nummer van het jaar in 2009.

Leona philippo zwanger
Leona philippo zwanger

The Songs from the Movie Sister Act en A Tribute to Michael Jackson, beide in 2011, markeerden haar terugkeer naar het muziektheater. Naast haar werk voor Lijn 32 en de film De groeten van Mike! uit 2012 was Laetitia Jurna het hele jaar door te zien in een aantal andere films en televisieshows.


Op de eerste dag van de blinde audities in 2012 zong ze “Mesmerized” voor seizoen 3 van de Nederlandse reality-tv-muziekwedstrijd The Voice of Holland, en alle vier de juryleden, Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Nick & Simon en Roel van Velzen , draaiden hun stoelen om en drukten op hun “I Want You”-knoppen. Ze koos ervoor om het team van Trijntje te komen versterken.

In de finale zong ze “Could You Be Loved” en won met 54,6 procent van de publieke stemmen op Team Nick & Simon’s Johannes Rypma, die tweede werd met 45,4 procent van de publieke stemmen.

Met 8ball Music tekende ze een contract om haar winnende Bob Marley-cover uit te brengen nadat ze de competitie had gewonnen. Uitgebracht in Nederland, Leona’s single piekte op nummer 2 op de Top 40 chart en op nummer 1 op de Top 100 chart van Nederlandse singles voor het jaar.

Leona philippo zwanger
Leona philippo zwanger