Lengte sven kramer
Lengte sven kramer

Lengte sven kramer /\ Sven Kramer, een gepensioneerde schaatser uit Nederland, is een absoluut Nederlands schaatsrecord op de langebaan van negen Wereldkampioenschappen Allround en tien Europese Kampioenschappen Allround.

Hij heeft een recordaantal van 21 gouden medailles gewonnen op de wereldkampioenschappen enkelvoudige afstanden, acht op de 5000 meter, vijf op de 10.000 meter en acht op de ploegenachtervolging.

Hij is de Olympisch kampioen van de 5000 meter op de Olympische Spelen van Vancouver 2010, Sochi 2014 en Pyeongchang 2018.

De ploeg van Kramer, Douwe de Vries en Marcel Bosker is nu in het bezit van het wereldrecord in de ploegenachtervolging, terwijl Kramer het wereldrecord drie keer heeft gebroken op de 5000 meter en de 10.000 meter.

Kramer werd de eerste schaatser in de geschiedenis die vier opeenvolgende wereldwijde allround kampioenschappen en acht opeenvolgende internationale allround titels won door het 2010 World All-Round Championship in Turijn te winnen.

Lengte sven kramer

Van het seizoen 2006/2007 tot en met het seizoen 2016/2017 nam hij deel aan 18 internationale allround kampioenschappen en bleef hij telkens ongeslagen.

Van november 2007 tot maart 2009 stond hij op de eerste plaats in de Adelskalender, maar Shani Davis en Patrick Roest hebben hem sindsdien ingehaald op die ranglijst.

Tot de Olympische Winterspelen van 2022 is het contract van Kramer met de schaatsploeg Jumbo-Visma verlengd.

In Heerenveen, Nederland, werd op 23 april 1986 Sven Kramer geboren. Hij heeft een oudere broer, Brecht Kramer, die ook schaatst, en hij is de zoon van een voormalig schaatser. Hij is geboren in Friesland.

Hij heeft sinds 2007 een relatie met de Nederlandse hockeyatleet Naomi van As en ze kregen in oktober van dit jaar een dochtertje.

Na slechts enkele dagen voorbereiding was Kramer klaar voor zijn debuut op het NK Aflands in Heerenveen. Toen Rintje Ritsma tijdens een sessie zijn enige vlieger brak, gaf hij hem een ​​kamer in een psychiatrische inrichting door het hele kamp. Kramer eindigde als tweede in de Junior World Cup 2004 achter Justin Warsylewicz uit Canada.

Na het winnen van de Nederlandse senior allround titel in zijn laatste juniorjaar, eindigde hij als tweede en derde in respectievelijk het EK en WK allround. Na een gouden medaille op het WK Junioren in 2005 kende Kramer een uitstekend jaar.

Ireen Wüst en Kramer Wüst maken sinds seizoen 2005/2006 deel uit van het TVM-team. Sinds het loterijseizoen 2014/2015 is hij Lotto-Jumbo-winnaar onder de voogdij van Jac Orie.

De nieuwe naam van de groep is Jumbo-Visma. Het wereldrecord op de 5000 meter werd gebroken door Kramer toen het Olympische seizoen begon en hij finishte in 6 minuten en 8,78 seconden.

Zijn tijd per ronde was minder dan een seconde in de laatste paar ronden. Op de 5000 meter in Turijn begon Sven Kramer zijn Olympische Winterspelen met het winnen van een zilveren medaille.

Dit nieuwe lied gaf Nederland een strijdbare kans om de eerste gouden medaille te winnen, maar Kramers heldendaden in de tweede helft van de laatste ronde maakten een einde aan die hoop.

Terwijl Italië vorderde in de nieuwe rubriek, kwam Nederland dichterbij. Door technische problemen kon Kramer de 1500 meter niet bereiken. Hij was zeven op de 10.000 meter.

Lengte sven kramer
Lengte sven kramer