Leeftijd van willeke alberti

Leeftijd van willeke alberti
Leeftijd van willeke alberti

Leeftijd van willeke alberti /\ Willy Alberti, een Nederlandse entertainer en zangeres, en Hendrika Geertruida Kuiper, een Nederlandse actrice en zangeres, zijn de ouders van Willeke Alberti, een Nederlandse zangeres en actrice.

Met de hulp van haar vader nam Willeke Alberti haar eerste single ‘Duel om Barbara’ op toen ze nog maar elf jaar oud was. Een populaire Nederlandse zangeres in de jaren zestig, ze had minstens één nummer 1-hit met het nummer “De winter was lang” (“It Was a Long Winter”), maar er was in die tijd geen officiële Nederlandse hitlijst.

Ze runden samen een televisieshow van 1965 tot 1969. Hoewel haar zangcarrière sinds 1970 is afgenomen, blijft Alberti opnemen en af ​​en toe optreden in televisie- en filmrollen.

Uit hun huwelijk van 1964 tot 1974 werd een dochter geboren. Het echtpaar kreeg in 1976 een zoon, Johnny de Mol, toen ze trouwde met John de Mol. Alberti trouwde in 1980 voor de derde keer met Sren Lerby, een Deense voetballer. Dat huwelijk resulteerde in de geboorte van een tweede kind. Willeke Alberti en Sren Lerby scheidden in 1996.

Toen ze “Waar is de zon?” zong. voor Nederland op het Eurovisie Songfestival 1994 kreeg ze slechts vier punten van de internationale jury, allemaal Oostenrijkse.

Leeftijd van willeke alberti
Leeftijd van willeke alberti

Een combinatie van Alberti’s liedrepertoire, haar lange levensduur en haar optredens voor verschillende homoseksuele doelen heeft haar door de jaren heen tot een icoon in Nederland gemaakt.

Willeke werd geboren op 3 februari 1945, midden in de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam. Reeds maakte op achttienjarige leeftijd haar televisiedebuut in de musical “Duel om Barbara”.

In mei 1958 neemt ze haar debuutnummer op, een duet met haar vader, Willy Alberti. Norman, Sei Rimasta sola, en daarna, in 1963, Spiegelbeeld behoorden tot Normans eerste solo-singles.

Tot grote vreugde van Willeke krijgt ze met dit nummer haar eerste vergulde plek in de hitparade. 1964 is ook een geweldig jaar; naast Trea Dobbs wint ze het Knokke Festival en staat ze op de plaat met De winter was lang en Mijn dagboek; een tweede gouden plaats. Willeke’s debuut-LP werd uitgebracht in 1965 en bevatte het Edison-label.

In de periode van 1964 tot 1968 presenteerden Willeke’s vader en zus Alberti de AVRO TV’s Zaterdagavond-shows, terwijl Willeke op de hitlijsten bleef met nummers als “Morning Been Ik De Bruid” en “Vanavond Om Kwart Over These”. Willy van Hemert doet auditie bij Willeke voor de hoofdrol in een grote nieuwe televisieserie nadat hij de Willeke International TV-special regisseerde.

Willeke’s debuut in De Kleine Waarheid staat gepland voor 1970, en de Televizier-ring zit al om Willeke’s vinger. De bekroning van haar acteercarrière is ongetwijfeld de titelrol in Frans Weisz’ komische film Rooie Sien.

Daarna hield Willeke’s aandacht voor haar eigen leven haar uit het licht van de schijnwerper. ‘Samen Zijn’ en het album/cd ‘Vrienden voor Altijd’ waren in 1987 allebei grote hits voor de groep.

Leeftijd van willeke alberti
Leeftijd van willeke alberti