Leeftijd van lenny kuhr

Leeftijd van lenny kuhr
Leeftijd van lenny kuhr

Leeftijd van lenny kuhr /\ In Nederland begon ze in 1967 te zingen in de Franse chansontraditie. Met haar lied “De troubadour” won Nederland in 1969 het Eurovisie Songfestival (tekst van David Hartsema; orkest onder leiding van Franz de Kok). Dat jaar was ze een van de vier winnaars.

Kuhr was in de jaren zeventig populairder in Frankrijk dan in haar geboorteland Duitsland. Toen ze in 1972 beroemd werd met ‘Jesus Christo’, stond ze ook op het podium van de Franse zanger en songwriter Georgis Brassens.

‘Visite’, een nummer dat ze speelde met de Franse groep Les Poppys, was haar grootste hit in Nederland in 1980. Sindsdien is ze doorgegaan met het uitbrengen van muziek, maar het heeft niet veel succes gehad in de hitlijsten.

In 1982 was Kuhr gastheer van de Nederlandse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, het Nationaal Songfestival.

Het nummer “Shalom from Holland” (geschreven door Simon Hammelburg en Ron Klipstein) werd door Kuhr opgenomen als steunbetuiging aan het Israëlische volk, dat tijdens de Golfoorlog in 1991 werd aangevallen door Iraakse raketten.

Ze trouwde in 1974 met een Israëlische arts, na een aanslag in 1973 in Haarlem die haar een ernstig gezwollen en gekneusde neus opleverde. Nadat haar nieuwe echtgenoot haar gebroken neus had gerepareerd, besloot Kuhr jood te worden. Haar eerste echtgenoot had twee dochters, één in 1975 en de andere in 1980. Ook zij verbleef enige tijd in Israël.

Na haar scheiding had Kuhr een langdurige relatie met songwriter Herman Pieter de Boer, met wie ze van 1981 tot 1993 een relatie had.

Direct nadat Freek de Jonge een app had geïnstalleerd op het telefoonnummer van waaruit hij mij eerder had uitgescholden, werd ik gebeld door Frans Hagenaars. Volgens Freek leek ik in dezelfde tijdzone te zijn als Franco’s telefoon.

Leeftijd van lenny kuhr
Leeftijd van lenny kuhr

Door deze omstandigheid kon ik Frans voor de tweede keer spreken en waren we het erover eens dat de locatie, die we eerder hadden overwogen te maken, nu een noodzaak was. Vanaf het begin was het hele proces zo puur als een berkenboom (Jules de Corte) en constant verrassend.

Frans Hagenaars – producer en opnametechnicus, Reyer Zwart – arrangeur en muzikant, en ikzelf waren de hoofdrolspelers. Zonder enig voorbehoud hebben we geprofiteerd van elkaars kennis en inteelt. We hadden alle drie de twijfels die er waren, en ze werden voortdurend vanuit een nieuw perspectief belicht.

Het was een waar genoegen voor mij om samen te werken met deze geweldige mensen die nu goede vrienden zijn. Dankzij hen heb ik een aantal nummers kunnen vieren die speciaal voor mij waren geschreven door mijn favoriete collega’s; andere woorden en muzikale begeleidingen werden gebruikt om mijn werk te versterken.

Tot nu toe kan ik niet met zekerheid zeggen dat ik in tweeën zit. Stef Bos is voor mij de eerste naam die in me opkomt omdat zijn nummer “Nog Steeds Een Troubadour” als single werd uitgebracht en tot op de dag van vandaag op de radio wordt gedraaid. Hij schreef het op eigen initiatief.

Leeftijd van lenny kuhr
Leeftijd van lenny kuhr

You may also like...