Leeftijd tineke de nooij
Leeftijd tineke de nooij

Leeftijd tineke de nooij /\ Tineke de Nooij heeft haar NPO Radio 5-show, TinekeShow, geannuleerd. De 80-jarige presentatrice kondigde aan dat dit haar laatste show zou zijn. Er is een einde gekomen aan een radiocarrière van meer dan zes decennia.

In een studio vol collega’s nam De Nooij afscheid van haar show. Reizen is iets wat ik wil doen zolang ik kan.” Ze gaf echter toe dat ze haar baan “extreem” zou missen. Er is niets anders dat ik wil doen nu ik de afgelopen 60 jaar zo hard heb gewerkt.” The Raspberries’ Don’t Wanna Say Goodbye was haar laatste nummer.

Tineke zegt naar eigen zeggen dat haar beslissing is gebaseerd op de wens om meer tijd met haar gezin door te brengen.

Bovendien, omdat ze zondag naar Zuid-Afrika vertrekt, voegt de presentatrice er meteen aan toe. De Nooij blijft echter waar nodig als stand-in optreden voor Omroep MAX. Begin volgend jaar wordt een afscheidsuitzending uitgezonden.


De Nooij maakte afgelopen week haar Discovery+ debuut met een documentaire over de zoektocht in Canada naar het medium Jomanda, met wie ze eerder een vriendschappelijke relatie had.

Vanaf september 2020 is ze 60 jaar in de lucht. Op NPO 1 vierde Omroep MAX met een speciale uitzending haar 60-jarig bestaan ​​als mediabedrijf. AVRO-radio’s “Hart zegt het op”-programma voor padvinders en padvinders bracht haar op de been toen ze nog maar 12 jaar oud was.

Leeftijd tineke de nooij
Leeftijd tineke de nooij


In 2016 werd ze geëerd met de Marconi Oeuvre Award. Omdat ze “aantoonde dat het presenteren van radioprogramma’s geen job is maar een manier van leven”, werd de prijs aan haar uitgereikt als pionier van de Nederlandse radio.
Jan Slagter, de CEO van Broadcasting MAX, zegt bewondering te hebben voor de lange levensduur van de presentatrice en het feit dat ze op haar leeftijd nog zo actief is. Volgens Slagter in een verklaring:

“Ik wil Tineke bedanken voor de afgelopen jaren, hoe ze TinekeShow voor ons heeft gemaakt tot ver na haar pensioenleeftijd is echt bijzonder.”. “Met haar 80ste kan ik me alleen maar voorstellen hoe actief en levendig ze is. Tineke heeft veel vrije tijd en ik vind het leuk om haar de vrijheid te geven om op mooie vakanties te gaan.”


Ondanks dat ik niet geloof dat ik tachtig jaar ben, bevestigt mijn fysieke verschijning dit wel. Zoals de radio-dj het uitdrukte: “Na je zeventigste heb je nog steeds te maken met veel ongemakken.”

Om het goed te maken, probeert ze altijd de zilveren voering in elke situatie te zien. Jij kunt je zegeningen tellen, en ik tel de mijne. Omdat ik nog steeds ongelooflijk veel geluk heb met mijn katten, een prachtig huis en ongelooflijk getalenteerde collega’s.

Op Koningsdag viert De Nooij met haar luisteraars op Radio 5 haar verjaardag. De TinekeShow wordt op dinsdag uitgezonden, niet op zaterdag, zoals eerder aangegeven.

Leeftijd tineke de nooij
Leeftijd tineke de nooij