Leeftijd suzi quatro

Leeftijd suzi quatro
Leeftijd suzi quatro

Leeftijd suzi quatro /\ Susan Kay Quatrocchio, beter bekend onder haar artiestennaam Suzi Quatro, is een Amerikaanse zangeres, bassist, radiopresentator, actrice en model.

Ze was een enorme hit in Europa, Australië en Japan in de jaren 70 als glamrocker, met een verkoop van 55 miljoen platen wereldwijd. Met de band Pleasure Seekers, waartoe ook haar zussen Arlene en Patti behoorden, begon ze haar carrière als bassist.

Nadat de band hun naam in Cradle had veranderd, begon de band in 1971 met het spelen van heavy rock. Mickie Most, een platenproducent in Detroit die aan een nieuw album van Jeff Beck werkte, ontdekte Quatro dat jaar. Vanwege zijn invloed verhuisde ze uiteindelijk naar het VK om een ​​solocarrière na te streven.

Rolling Stone was een blindganger in het Verenigd Koninkrijk, maar het was een groot succes in Portugal. Nicky Chinn en Mike Chapman van The Sweet, die bekend waren geworden door hun hits, schreven nu liedjes voor haar. Ze had in 1973 een nummer 1-hit in verschillende Europese landen en Australië met Can the Can. 48 Crash (ook uitgebracht in 1973), Daytona Demon (1974) en Devil Gate Drive (1975) volgden (1974).

In Europa en Australië waren haar eerste twee albums ook enorme successen. Ze werd door Elvis Presley uitgenodigd op Graceland nadat hij had gehoord dat ze zijn nummer All Shook Up had opgenomen. Ze sloeg het aanbod af.

Als voorprogramma van Alice Cooper in de Verenigde Staten verkochten Quatro’s albums niet goed, en zelfs een tour om haar populariteit te vergroten mislukte. Alleen in Australië bleef Quatro’s glamrock na 1975 populair. Toen ze in 1978 eindelijk weer succes vond, was het lang wachten. If You Can’t Give Me Love, een countrynummer met Smokie op achtergrondzang, kwam op nummer 10 in Nederland, Groot-Brittannië, België en Australië.

Leeftijd suzi quatro
Leeftijd suzi quatro

In de Verenigde Staten was ze opnieuw niet succesvol. Samen met Chris Norman van de band Smokie behaalde ze in 1979 de vierde plaats met Stumblin’ In. Later dat jaar maakte ze met de single She’s in love with you grote naam in Nederland. Rock Hard was begin 1981 een grote hit in Australië.

Toen ze niet aan Happy Days werkte, werkte ze als actrice. Leather Tuscadero, een personage dat ze ook als muzikant portretteerde, verscheen in zeven afleveringen daarvan. Het was in de jaren tachtig dat ze in een breed scala aan rollen op televisie en in het theater verscheen.

Ze portretteerde Annie Oakley in Annie Get Your Gun on the West End of London (1986). Acteerkredieten omvatten Dempsey en Makepeace (1985), Absoluut Fabulous (1994) en Midsomer Murders (1995). (2007).

In de jaren 2000-2002 presenteerde ze twee BBC Radio 2 rock and roll-programma’s: Rockin’ with Suzi Q en Wake Up Little Suzi. Ze is nog steeds actief als muzikant en treedt op onderweg. Back To The Drive (2006), In the Spotlight (2011) en QSP (2017) werden uitgebracht in de eenentwintigste eeuw.

Als erkenning voor haar bijdragen aan muziek ontving Suzi Quatro in 2016 een eredoctoraat van de Anglia Ruskin University in Cambridge.
Susan Kay Quatro is een singer-songwriter, muzikant en actrice uit de Verenigde Staten die over de hele wereld heeft opgetreden. Ze had een reeks hitsingles in de jaren 70 die populairder waren in Europa en Australië dan in de Verenigde Staten, met nummers als “Can the Can” en “Devil Gate Drive” die nummer 1 bereikten in het VK, Europa en Australië . In 1973 bracht Quatro een gelijknamig album uit.

Leeftijd suzi quatro
Leeftijd suzi quatro

You may also like...