Leeftijd simone kleinsma
Leeftijd simone kleinsma

Leeftijd simone kleinsma /\ Simone Kleinsma is een Nederlandse actrice die werkzaam is op het gebied van muziektheater.

Ondanks het overlijden van haar echtgenoot Guus in maart 2017 heeft Simone Kleinsma (63) de kracht gevonden om door te gaan met haar leven. Met haar solo-act Verder staat ze vanaf september in het theater. “Zelfs als de ergste pijn voorbij is, mis ik hem nog steeds.”

Vreemdelingen hebben Simone Kleinsma (63) meermaals benaderd toen zij de begraafplaats van haar overleden echtgenoot bezocht. Dat zei ze zondag in de radioshow ‘De Perstribune’. Guus Verstraete, haar man van bijna 50 jaar, overleed begin 2017 op 69-jarige leeftijd.

Kleinsma is in september van dit jaar verheven tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanwege haar betekenis voor het Nederlandse cabaret werd Kleinsma in april 2019 gehuldigd in het DeLaMar-theater van het Amsterdam Kleinkunst Festival, dat ter nagedachtenis aan haar was opgedragen.

Leeftijd simone kleinsma
Leeftijd simone kleinsma

Simone nam de beslissing om een ​​carrière in het theater na te streven toen ze nog maar 15 jaar oud was. Ze was al begonnen met gitaar spelen en volgde al enkele jaren danslessen

Ze schreef zich in aan de Kleinkunst Academie in New York City. Voor haar ging de training best goed. Toen ze 19 jaar oud was, ontving ze de Pissuise-prijs, die wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende afstuderende student in de afstudeerklas.

Halverwege de training besloot Simone om auditie te doen voor een optreden van Gerard Cox. Ze werd aangeworven en dit markeerde het begin van een illustere professionele carrière. Ze heeft de opleiding nog niet afgerond.

“Het is prachtig om de jongeren voor mijn ogen te zien opgroeien. De leeftijden van de kinderen variëren van zes tot twintig. Ik heb mezelf nooit echt als een oma beschouwd, eerder als een vreemde vriendin.

Ook omwille van de meisjes zelf, die nog heel klein waren toen ik voor het eerst in hun leven kwam. Godzijdank is alles altijd goed gekomen.

Leeftijd simone kleinsma
Leeftijd simone kleinsma

Ze noemen me Moni. We waren nooit babysitters of grootouders, en we werkten niet op vaste dagen, noch deed het gezelschap. Maar als ze er zijn, is het altijd gezellig. Dat is veel geld, en het is natuurlijk allemaal opgemaakt uit Guus-stukken.”

Gelukkig was ze omringd door verse en prachtige dingen. Een soloprogramma, waarmee ze vanaf september op tournee gaat, evenals het televisieprogramma Classics with Kleinsma, dat momenteel wordt uitgezonden op Omroep Max.

In zes afleveringen bespreekt ze stukjes uit het Nederlandse cabaret met zes gasten – André van Duin, Jörgen Raymann, Brigitte Kaandorp, Jenny Arean, Stef Bos en Paul de Leeuw – in gezelschap van André van Duin en Jörgen Raymann.

Simone zal ook over dit soort ervaringen spreken in haar aanstaande soloshow, waarmee ze na het zomerseizoen gaat touren. De rode draad die door de theatervoorstelling loopt, wordt bepaald door de begrippen hoop en troost. “Ik kan zeggen dat ik na vier jaar in zekere zin tevreden ben”, zegt ze.

“Je gaat geleidelijk aan beseffen dat je veel sterker bent dan je eerder dacht. Zo leek het alsof mijn leven om me heen instortte. Je begint echter een nieuw leven voor jezelf op te bouwen, zelfs zonder je geliefde. Je neemt het risico dat ik af en toe de slappe lach krijg. Dat is niet iets wat ik doe.”