Leeftijd sanne wallis de vries
Leeftijd sanne wallis de vries

Leeftijd sanne wallis de vries /\ Nederlands cabaretière en actrice Sanneke Marjolijn (Sanne) Wallis de Vries (geboren Wallis de Vries) is een Nederlandse stand-up comedian en actrice.

Tijdens deze periode nam ze ook deel aan cabaretvoorstellingen onder leiding van Selma Susanna (samen met anderen).

Raoul Heertje richtte de Comedytrain op, waar ze begin 1995 aan mee mocht doen. In 1996 won ze op het Leids Cabaret Festival zowel de jury- als de publieksprijs en sindsdien treedt ze op met de groep.

Daarnaast presenteerde ze samen met Thomas van Luyn, met wie ze een vierjarige romantische band had, het VPRO-televisieprogramma Waskracht.

“Kletsen met het publiek na een optreden was altijd een uitdagende taak voor mij.

Daardoor moet ik er alles aan doen om zo’n gesprek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ik word er steeds beter in , echter, omdat ik de truc keer op keer moet herhalen “Dit is wat ze te zeggen heeft.

Leeftijd sanne wallis de vries
Leeftijd sanne wallis de vries

“Hierdoor heb ik de afgelopen weken de boel onder controle bij de bakkerij. Na een grapje gemaakt te hebben, afscheid te nemen en weg te lopen, denk ik bij mezelf: “Ik kan het!” Precies zoals ik het had gehoopt zou gaan.”

Kom genieten van een heerlijke avond met Sanne op een manier zoals je nog nooit eerder hebt genoten.

Samen met haar uitstekende vaste muzikanten neemt ze je mee op een reis door vurige verbeelding en door de harde realiteit van het leven in haar eigen kenmerkende stijl.

De diepste, donkerste en meest kokende gebieden van de menselijke psyche worden voor je verkend door Sanne , die dan viert wat ons allemaal verenigt: de mensheid. Er zal suikerzoete komische stand-up en suikerzoete harde muziek zijn. komen.

“Kaka Passa” van dit jaar markeerde het debuut van haar vijfde solowerk.

Afgelopen seizoen maakte ze deel uit van de familievoorstelling “Woest Water” van het RoTheater, die in 2011 plaatsvond (met oa Gijs Naber en Sylvia Poorta).

Leeftijd sanne wallis de vries
Leeftijd sanne wallis de vries

“Adèle, een dubbelportret” was een televisieshow die in januari 2013 in première ging. Wijlen Adèle Bloemendaal, een Nederlandse theaterdiva en comedienne, wordt in deze scène gespeeld door Wallis de Vries met Paul Groot.

Tijdens het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? in 2017 werd Wallis de Vries tot winnaar gekroond.

Na haar middelbare school ging Sanne studeren aan verschillende universiteiten in zowel Amsterdam als Utrecht.

Ze begon cabaret te studeren in 1991 en trad in 1995 op op het Leids Cabaret Festival, waar ze de eerste prijs won. Bij de Jury and Audience Awards in 1990 werd ze erkend voor haar prestaties.

In hetzelfde jaar werd ze lid van Comedy Train. Haar cabaretopleiding startte in 1996 bij ST&M: Stem, Theater en Muziek (ST&M). ‘Sop’ was de titel van Sannes eerste avondvullende voorstelling nadat ze in juni 1997 afstudeerde.

In 2004 begon ze te daten met Thomas van Luyn, met wie ze vier jaar verkering had totdat ze uit elkaar ging. Naast haar man heeft Sanne Wallis de Vries twee dochters.

Zij is de nicht van Gerard Wallis de Vries, een vooraanstaand VVD-politicus en huidig ​​AVRO-voorzitter.