Leeftijd ronnie tober
Leeftijd ronnie tober

Leeftijd ronnie tober /\ Oorspronkelijk uit Bussum, Nederland, emigreerde Tober naar de Verenigde Staten toen hij drie jaar oud was. Albany, New York is waar hij is geboren en getogen.


Jarenlang trad hij wekelijks op in de WRGB-televisieshow “The Teen Age Barn”. Als gast van Perry Como speelde hij in deze periode “O Holy Night” op televisie. Samen met George Maharis en Martin Milner speelde hij een gastrol in de CBS-serie Route 66 en in The Ed Sullivan Show.

Senator John F. Kennedy, vice-president Richard Nixon en gouverneurs W. Averell Harriman en Nelson Rockefeller waren slechts enkele van Tobers opmerkelijke klanten.

In The Boy Friend speelde hij Tony en in Little Mary Sunshine speelde hij Billy Jester. “Who Taught You How to Love” was Tobers debuutalbum nadat hij was voorgesteld aan songwriter en producer Bob Crewe.

Zijn eerste tv-optreden was op Voor de vuistweg, een show van Willem Duys, terwijl hij in 1963 op bezoek was bij zijn grootmoeder in Nederland.

Hij besloot terug te keren naar Nederland naar aanleiding van de positieve feedback die hij kreeg op zijn optreden . Met zijn eerste Nederlandse nummer “Iedere avond”, tekende hij in 1964 bij Phonogram/Philips.

Zijn “Showtime on Broadway” medley verscheen in 1966 op het Sopot International Song Festival in Sopot, Polen.

Leeftijd ronnie tober

Zijn lied “Morgen” won de Nederlandse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival in 1968 en hij vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival 1968 in Londen, Verenigd Koninkrijk. Hij kwam op de zestiende positie met een enkel punt op het bord. “

Zijn gasten waren onder meer Vikki Carr, Roger Whittaker en Nancy Wilson in AVRO- en KRO-tv-shows.

Na een langdurige relatie met Jan Jochems sinds 1968, trouwde Tober op 24 februari 1998 met haar. Tober onderging chemotherapie nadat in 1999 de diagnose blaaskanker werd gesteld.

Tijdens Tober’s 40e jaar in de showbusiness, kende Koningin Beatrix der Nederlanden hem een ​​Ridder in de Orde van Oranje-Nassau toe. De Zuiderkerk in.

Amsterdam heeft een Wall of Fame met Tober’s naam. Door culturele en artistieke inspanningen voor mensen met een handicap werd de Ronnie Tober Foundation in 2002 opgericht door Tober.

Tober, zijn man en een groep vrienden hebben in 2007 de Internationale Vierdaagse Nijmegen voltooid en 10.000 euro opgehaald voor zijn stichting. Ronnie maakte in 1963 een reis naar Nederland om zijn familie te zien.

Door de inzet van zijn moeder, Henrietta, kan Willem “O” Duys in het AVRO-programma Voor De Vuist Weg van Henny verschijnen. Hij zingt een liedje en wekt de indruk dat hij uit Nederland komt. Ronnie is drie jaar geleden in Nederland aangekomen.

Hij verscheen in de Snip & Snap Revue, in de televisieshows van Corry Brokken en Willy & Willeke Alberti, en scoorde een hit met het nummer “Iedere Avond”, een vertaling van “Twilight Time” van The Platters. In 1965 doet Ronnie mee aan het Nationaal Songfestival, waar hij met zijn nummer Geweldig tweede wordt achter Conny Vandenbos.

Met hulp van Ann Burton wordt Ronnie vervoerd naar het Sopot Festival in Polen, waar hij de festivals in Athene en Knokke in de gaten houdt. In 1968 vertegenwoordigde Ronnie.

Nederland op het Eurovisie Songfestival in Londen, waar hij de eerste plaats won. Hoewel hij begint met het nummer “Morgen” in zijn achterhoofd, wordt het nummer een enorme hit in heel Europa.

Leeftijd ronnie tober
Leeftijd ronnie tober