Leeftijd ron fresen
Leeftijd ron fresen

Leeftijd ron fresen /\ De Nederlandse politiek verslaggever Ron Fresen is in dienst van de NOS.Fresen was al in 1987 een drijvende kracht achter de lancering van de Haagse regionale radiozender Radio West. Sinds 1995 werkt hij voor de parlementaire redactie van Veronica Nieuwsradio.

TV West nam hem daarna in dienst als televisiereporter. Bij deze krant werd hij in 2000 gepromoveerd tot hoofdredacteur en hoofdredacteur. In 2001 nam Omroep West Radio en TV West over en werd Fresen gepromoveerd tot hoofdredacteur.

Als politiek verslaggever voor het NOS Journaal verliet hij Omroep West in 2004. Toen Dominique van der Heyde in 2014 aftrad als eerste politiek tolk, werd hij vervangen. Tijdens een geïmproviseerde uitzending van de NOS op 29 januari 2015 maakte Fresen zijn debuut als presentator. Die avond werd het 8 uur journaal niet uitgezonden omdat een man de NOS-studio’s in Hilversum was binnengekomen en zendtijd had geëist.

Vorig jaar werd bij hem een ​​agressieve vorm van prostaatkanker vastgesteld, die ongeneeslijk is. Hij maakte in oktober 2021 bekend dat hij op 1 mei 2022 de NOS zou verlaten, ten tijde van de presentatie van zijn boek Acht jaar Achuur. Toen hij in maart 2021 vanwege Covid-19 noodgedwongen thuis moest blijven, merkte de verslaggever dat hij cynisch werd over de Haagse politiek.
Fresen krijgt meer vrije tijd nu hij niet meer als politiek tolk werkt. Het is tijd voor hem om te ontspannen en te genieten van het recente pensioen van zijn vrouw.

Ik heb er alle vertrouwen in dat we binnenkort al onze doelen samen zullen kunnen bereiken. Hoe warm is het nu in Parijs? Laten we de auto gaan halen en er nu heen gaan. We houden allebei van wijn, dus het maakt niet uit of je in Bordeaux bent of verder weg in Frankrijk.

Leeftijd ron fresen
Leeftijd ron fresen

Hierdoor is Fresen sinds kort opa geworden. Hij wil er ook het beste van maken. Over het algemeen denk ik dat het een wijs besluit was, maar ik moet toegeven dat ik er bang voor ben. Ik fluit me echt niet het kantoor uit.’ Hij noemt zijn baan bij het Achtuurjournaal ‘prachtig’. ‘Ik kijk er elke dag naar uit.

Als gevolg hiervan is het een slopende baan die u volledig opslokt en uw volledige aandacht en inspanning vereist. Idealiter zouden er veel meer moeten zijn. Het is echter geen optie meer omdat het te veel van de andere prachtige ervaringen van het leven belemmert.”

Acht jaar Achtuur, Fresens memoires over zijn tijd bij de NOS, wordt dinsdag aan het publiek gepresenteerd. Het NOS Journaal, waar hij in 2004 begon te werken, wordt uitgebreid beschreven in zijn autobiografie. Daarnaast bekritiseert Fresen het huidige politieke klimaat en pleit voor meer genuanceerde berichtgeving in de media.

Ook politieke gebeurtenissen zoals de vorming van het nieuwe kabinet en de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 komen op de schouders van Fresen terecht. Het is op zijn zachtst gezegd een radicale zet. Zeker nu het terug is, huh? Toen ik 47 was, kreeg ik voor het eerst prostaatkanker.

Mijn vader stierf op 72-jarige leeftijd. Op een gegeven moment kreeg ik een waarschuwingslampje en het begon te knipperen. Ik denk dat ik er naar moet laten kijken, redeneerde ik.

Toen ik het personeel van het ziekenhuis vertelde, zeiden ze: “Nee, je bent gek, dat kan niet op jouw leeftijd.” Maar later kreeg ik de diagnose en werd ik geopereerd. Fresen meldt dat de kanker was uitgeroeid als gevolg van deze behandeling.

Hoewel het een herhaling was, was zijn bloed abnormaal laag toen hij in november 2018 voor controle ging. Fresen had een onderbuikgevoel dat er iets niet goed was. “Bij recidive is het altijd uitgezaaid en ongeneeslijk.

Leeftijd ron fresen
Leeftijd ron fresen