Leeftijd rita verdonk
Leeftijd rita verdonk

Leeftijd rita verdonk /\ Gepensioneerde Nederlandse VVD en Trotspartij oprichter en zakenvrouw Rita Verdonk Maria Cornelia Frederika “Rita” Verdonk is een voormalig Nederlands politicus die in beide partijen heeft gediend.

Om te beginnen volgde Verdonk van juni 1968 tot juni 1974 een Gymnasium in Utrecht en solliciteerde in juni 1974 naar de Radboud Universiteit Nijmegen met als hoofdvak Rechten voordat hij overstapte naar Criminologie en in juli 1979 afstudeerde met een.

Als gevolg van de verkiezingen van 2003 werd Verdonk op 27 mei 2003 benoemd tot minister voor Integratie en Asielzaken in het kabinet Balkenende II.

De tegenslag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 leidde ertoe dat Jozias van Aartsen zijn ontslag aankondigde als leider en parlementariër van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie in de Tweede Kamer, waardoor Verdonk haar kandidatuur als opvolger aankondigde.

Op 31 mei 2006 werd Verdonk verslagen door Mark Rutte, de huidige staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Als gevolg van het Verdonk-Ayaan Hirsi Ali schandaal viel het kabinet Balkenende II op 30 juni 2006. In demissionaire hoedanigheid bleef .

Leeftijd rita verdonk

Bachelor in Strafrecht en in juli 1983 afstudeerde met een Master of Criminal Justice-graad. Van september 1983 tot oktober 1996 was Verdonk ambtenaar bij het Ministerie van.

Justitie en van oktober 1996 tot november 1999 was hij directeur van de afdeling Staatsveiligheid van de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Verdonk werkte van november 1999 tot mei 2003 bij KPMG en Atos als managementconsultant.

Verdonk in functie totdat het kabinet werd vervangen door het waarnemend kabinet Balkenende III, dat op 7 juli 2006 aantrad. Piet Hein.

Donner trad af als minister van Justitie op 21 september 2006 en Verdonk werd benoemd tot waarnemend minister van Justitie tot Donners pensionering op 22 september 2006.

Hij werd tijdens de verkiezingen van 2006 gekozen in het Huis van Afgevaardigden en trad als gevolg daarvan op 30 november 2006 aan.

Per 22 februari 2007 is het kabinet Balkenende III omgedoopt tot het kabinet Balkenende IV. Na maanden van meningsverschillen met leider en fractievoorzitter Rutte werd Verdonk op 14 september 2007 uit de.

Tweede Kamerfractie van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie verwijderd. Ze kondigde de oprichting aan van haar eigen politieke partij, Trots op Nederland, op 17 oktober van dat jaar.

Na te hebben gediend als Lijsttrekker bij de Nederlandse algemene verkiezingen van 2010, diende Verdonk als Lijsttrekker voor Trots op Nederland, dat geen zetels in de Tweede Kamer won.

Nadat hij de politiek verliet, werkte Verdonk in de commerciële en publieke sector, waar hij in verschillende raden van bestuur en commissies van toezicht zetelde als corporate director en non-profit director. Hij diende ook als een politiek adviseur en een management consultant.

Leeftijd rita verdonk
Leeftijd rita verdonk