leeftijd pia douwes
leeftijd pia douwes

leeftijd pia douwes /\ Pia Douwes is een Nederlandse actrice die is verschenen in muziektheaterproducties in heel Europa. Haar bekendste rol is die van Elisabeth, een Duitstalige musical waarin zij de hoofdrol speelde.

Douwes was eerder te zien in het personage van Norma Desmond in de musical Sunset Boulevard, en tijdens het theaterseizoen 2010-2011 was hij te zien in zowel de rockmusical.

We Will Rock You als het toneelstuk Masterclass, waarin hij zowel de rol van Killer Koningin en de rol van Maria Callas. In 2012 stond ze op het podium in Stuttgart, Duitsland, in de musical Rebecca, als Mrs. Danvers.

Douwes is de dochter van Evert VII Douwes, een kunsthandelaar in Amsterdam, en Nelleke Huf, een nicht van de fotograaf Paul Huf en een verre verwant van de Amerikaanse filmster Doris Day.

Douwes is geboren in Amsterdam en opgegroeid in de stad. Ze groeide op in een gezin met drie broers en is volgens haar ouders momenteel alleenstaand. Douwes nam op haar twaalfde de beslissing om naar een internaat in Amersfoort te gaan om havo te volgen.

leeftijd pia douwes
leeftijd pia douwes

Na de middelbare school ging ze studeren aan de Brooking School of Ballet in Londen, waar ze van 1983 tot 1986 verbleef. Ook volgde ze muziekcursussen in Salzburg en Wenen, waar ze studeerde bij onder meer Susi Nicoletti en Sam Cayne. Daarnaast volgde ze zanglessen bij Nolle Turner en Carole Blaickner-Mayo.

Daarnaast was ze te zien in televisieprogramma’s als Wilhelmina en Op weg naar morgen. Douwes is onlangs aangenomen als jurylid voor de muzikale talentenjachten.

In Search of Evita en In Search of Mary Poppins, die beide in het najaar van 2018 zullen worden uitgezonden. Het is ongelooflijk om te bedenken dat Douwes een ver familielid heeft genaamd Doris Day in haar stamboom!

Hoewel de Broadway-musical Best of Broadway nog niet in première is gegaan, heeft Pia Douwes met spijt in het hart besloten de productie te verlaten. Het gaat momenteel niet goed met de actrice en zangeres.

In ANBO Magazine (#4 van 2020), dat deze week verscheen, staat een interview met Pia Douwes, die haar ervaring vertelt. Het grootste deel van de publicatie is gewijd aan welzijn. Met informatie en suggesties over een breed scala aan onderwerpen rond één fundamentele vraag: hoe voel je je.

leeftijd pia douwes
leeftijd pia douwes

Haar rol als Velma Kelly in de Nederlandse première van Chicago was voor het eerst te zien in 1999. Daarna keerde ze terug naar haar roots en nam ze de rol van Elisabeth op zich in de Nederlandse en Duitse premières van de musical, waar ze haar tweede Tony-nominatie verdiende.

Als Oostenrijkse keizerin trad ze op in bijna 1.000 optredens over de hele wereld voordat ze in februari 2002 terugkeerde naar Nederland om te verschijnen in de Broadway-musical Fosse, waarin ze samen met andere Nederlandse muzikale talenten Simone Kleinsma en Stanley Burleson speelde.

Douwes is de dochter van Evert VII Douwes, een kunsthandelaar in Amsterdam, en Nelleke Huf, een nicht van de fotograaf Paul Huf. Ze is geboren in Amsterdam en opgegroeid in de stad.

Ze groeide op in een gezin met drie broers en is volgens haar ouders momenteel alleenstaand. Douwes nam op haar twaalfde de beslissing om naar een internaat in Amersfoort te gaan om havo te volgen.

Een chronologisch overzicht, met daaronder een link naar een alfabetisch overzicht, van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is verschenen, voor zover opgenomen in de Productiedatabase