Leeftijd peter pannekoek
Leeftijd peter pannekoek

Leeftijd peter pannekoek /\ Komiek Peter Pannekoek komt uit Nederland en staat vooral bekend om zijn geestige teksten. Zijn ouders zijn regisseur Jop Pannekoek en producer Amusement/Youth bij de zoon van BNNVARA Kathleen Warners.

In 2006 won Pannekoek de komediewedstrijd op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Sinds 2007 is hij een vaste artiest op de Comedytrain.

Studentenblad Propria Cures en shows als Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws hebben allemaal zijn werk gepubliceerd. Op Radio 538 en 3FM had hij een vaste column. Eerst in het radioprogramma Spijkers met koppen, in september 2016 las hij zijn eerste column voor.

Hij ondersteunde Theo Maassen in 2013 bij de try-outs voor zijn oudejaarscongres als voorprogramma. Het weekend van De Wereld Draait Door werd door hem gehouden van september 2014 tot september 2016. Voor die show bladeren hij en Matthijs van Nieuwkerk jaarlijks ‘de vijf buitenlandse strips om te bekijken’.

Tijdens het theaterseizoen 2015-2016 debuteerde Pannekoek op het podium met zijn eerste avondvullende productie, Soft inside.

Eerder dit jaar ging hij in première met zijn tweede voorstelling Later Everything Was Better. Het wordt door het AD geroemd als “ongetwijfeld het beste cabaret van het moment” en “Theo Maassens intelligente humor en Claudia de Breij’s intelligente empathie” van Het Parool prijzen het ijzersterke programma van de show. Vervolg in seizoen 2019-2020 en ontving in 2019 de Cabaretprijs De Neerlands Hoop.

Leeftijd peter pannekoek
Leeftijd peter pannekoek

Op 31 december 2021 was hij gastheer van het oudejaarscongres bij BNNVARA op NPO 1. Pannekoek is de enige deelnemer die meedeed aan elk van de eerste drie Nederlandse seizoenen van Comedy Central Roast. Van 2016–2018 roosterde hij respectievelijk Gordon, Giel Beelen en Johnny de Mol.

Na een aantal jaren als freelancer, vaste schrijver en redacteur in het negenkoppige schrijfteam van Dit was het nieuws te hebben gewerkt, is Pannekoek teamcaptain van de satirische spelshow. Hij strijdt wekelijks met zijn gast tegen Jan Jaap van der Wal en zijn gast.


Voor omroep BNNVARA speelt Pannekoek in het spelprogramma Sterke stories ook als teamcaptain. De andere teamcaptain van het programma is collega-komiek Richard Groenendijk.

Twee teams van drie deelnemers nemen het tegen elkaar op en alle deelnemers vertellen een sterk verhaal. Het is aan de tegenstanders om te raden of deze verhalen waar zijn of helemaal verzonnen zijn. Het programma wordt gepresenteerd door Sanne Wallis de Vries en is gebaseerd op het BBC-programma Would I Lie To You?

Leeftijd peter pannekoek
Leeftijd peter pannekoek