Leeftijd nicolien sauerbreij
Leeftijd nicolien sauerbreij

Leeftijd nicolien sauerbreij /\ Nicolien Sauerbreij uit Nederland is gespecialiseerd in snowboarden. Met het winnen van zowel de General Snowboarding World Cup als een Olympische medaille, is ze momenteel de meest succesvolle Nederlandse snowboarder tot nu toe.

Sinds 2002 nam ze deel aan de Olympische Winterspelen in 2002, 2006, 2010 en 2014.

De enige andere Nederlandse Olympiër met een sneeuwmedaille is Nicolien Sauerbreij (42), die in 2010 het goud mee naar huis nam op haar snowboard.

Ze is nu een Duracell-konijn, wat betekent dat ze het altijd warm of koud heeft, afhankelijk van de richting van de wind.Hij blijft dwalen en zegt: “Je praat, praat, praat.”

Als Nicolien Sauerbreij aan het woord is, gaan haar handen het liefst in gesprek. En of Sauerbreij er iets over te zeggen heeft. Ze is een meesterlijke verhalenverteller, die de ene na de andere regel in snelle opeenvolging aflevert, terwijl ze haar spieren op acrobatische wijze spant.

Ten slotte gooit ze, met haar rechterhand plat over de tafel, bijna haar mobiele telefoon, die ze gebruikt om het gesprek op te nemen, naar hen toe.

Er is een naadloze overgang tussen secties en nummers. De jeugd van Nicole Sauerbreij was niet typisch. Haar avontuurlijke ouders waren schuldig.

Toen ze zich realiseerden hoeveel hun twee dochters van de sneeuw hielden, besloten ze om met een camper op vakantie te gaan.

Leeftijd nicolien sauerbreij

Volgens Sauerbreij was de periode “een formidabele gelegenheid”. Het leek alsof er nog zoveel meer bereikt kon worden. Het leven van mijn ouders was en is nog steeds vol avontuur, net als dat van mij.

Ze staan ​​nog in de camper en hij is in prachtige staat. Ze gaan nog steeds sterk. Beiden zijn ver in de zeventig, maar hun passie laat me nog steeds gillen van genot.”

Op de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn eindigde Sauerbreij op de 16e plaats, wat misschien eindelijk het probleem heeft opgelost dat haar vier jaar lang had geplaagd.

Haar tegenstander in de ronde van 16 was Amelie Kober uit Duitsland, die in de openingsronde werd uitgeschakeld. Sauerbreij had in de tweede run een maximale voorsprong van 1,5 seconde en had zich al met één been in de race geplaatst voor de kwartfinales.


Het verschil tussen haar tijd en die van de winnaar was slechts 0,03 seconden. Uiteindelijk kwam Kober als beste uit de bus.

Op haar hoogtepunt tijdens het WK-seizoen 2007/2008 was ze een geduchte concurrente. Ze zegevierde ook in de parallelle slalom World Cup en de World Cup overall.

Voor het eerst in lange tijd stond ze aan de top van de wereld. De parallelslalom in Bad Gastein was het toneel van dit incident.

Ze herhaalde de prestatie tien dagen later in La Molina, Spanje, waar ze deelnam aan de parallelle reuzenslalomcompetitie. Op 24 februari behaalde ze de eerste plaats op de parallelle reuzenslalom in Gujo-Gifu, Japan, en twee weken later in Stoneham, Canada.

Naast de overwinningen eindigde ze dit seizoen drie keer als tweede of derde, met name bij de race in Landgraaf. Carolien van Kilsdonk werd de tweede Nederlandse amazone die een race won in een.

Slalomskiën werd in 1995/96 toegevoegd aan de snowboarddisciplines van de Wereldbeker, na een overwinning in de halfpipe-competitie.Het is nog nooit een Nederlander gelukt om het WK in zijn geheel te winnen.

Leeftijd nicolien sauerbreij
Leeftijd nicolien sauerbreij

.