Leeftijd nelli cooman
Leeftijd nelli cooman

Leeftijd nelli cooman /\ Cornelli “Nelli” Antoinette Haritte Cooman is een in Suriname geboren voormalig Nederlandse atleet. Ze is tweevoudig wereldkampioen indoor.

zesvoudig Europees indoorkampioen en voormalig wereldrecordhouder op de 60 meter, nadat ze in 1986 7,00 seconden had gelopen. Ze was ook de winnaar van 19 nationale titels.

Cooman groeide op in een gezin van vier zussen en één broer in Suriname. Haar familie verhuisde naar Rotterdam, Nederland, toen ze acht jaar oud was.

Ze werd

Ze begon te voetballen en verdiende vrij snel de bijnaam “Miss Pele”. Ze werd op haar zestiende erkend als een zeer goede sprinter tijdens een schoolsportevenement en ze lanceerde een carrière in de atletiek.

Drie maanden later nam ze deel aan het EK Junioren in Utrecht en eindigde als zesde op de 100 m sprint. Ze verdiende de zilveren medaille op de Nationale Kampioenschappen toen ze zeventien jaar oud was.

Ze begon haar professionele loopbaan na haar middelbare school als trainer bij Henk Kraaijenhof.

Leeftijd nelli cooman

Nelli Cooman is een bekende Nederlandse atleet. Tijdens haar sportcarrière won ze twee wereldkampioenschappen, tien Europese kampioenschappen en tien nationale kampioenschappen.

Olympische

Hij stuurde twee atleten naar de Olympische Spelen. Zij hebben van de gemeente Rotterdam de opdracht gekregen om sportdeelname op scholen in de regio Rijnmond te bevorderen en te stimuleren.

Nellis idee is om het beste uit zichzelf te halen, hun prestatieniveau. Nelli Cooman kreeg als kind de bijnaam Miss Pele van haar vader. De basis voor haar atletiekcarrière werd gelegd op een middelbare school.

Als hij zich plaatst voor het EK Junioren, wordt hij zevende op de 100 meter sprint. Daarna brak ze een Nederlands record en werd ze op zeventigjarige leeftijd de twaalfde vrouw van Nederland. In 1984 werd hij prof met Henk Kraayenhof als zijn coach.

Cooman won tussen 1986 en 1992 twee wereldkampioenschappen op de 60 meter indoorbaan. In februari 1992 werd haar wereldrecord verbroken. Op de 60 meter is de tijd van 7,00 seconden nog steeds het Nederlands record. Ze waren allemaal Europees kampioen.

In 1986, tijdens de Europese Indoorkampioenschappen in Madrid, zetten ze een wereldrecord met een tijd van 7,00 seconden.

Leeftijd nelli cooman
Leeftijd nelli cooman