Leeftijd koos postema
Leeftijd koos postema

Leeftijd koos postema /\ Koos Postema, de zoon van een trambestuurder, werd geboren in Rotterdam. Zijn vader stierf toen hij vier jaar oud was en het gezin verhuisde in 1940 na het bombardement op Rotterdam naar Vlaardingen.

Rotterdams

Postema behaalde een diploma van het Rotterdams Opleidingscollege en ging na zijn militaire diensttijd aan de slag als docent bij een Rotterdams Opleidingsinstituut voor Werkende Jongeren. Hij was daar vijf jaar leraar.

Op 1 mei 1960 begon Postema zijn mediacarrière als correspondent voor de VARA-radio. Hij maakte de overstap naar televisie in 1965, toen hij begon te werken voor het actualiteitenprogramma Behind the News.

Een grote

Ook presenteerde hij de voorstellingen Een kleine uur U en Een grote uur U, waarin hij taboeonderwerpen als abortus, pedoseksualiteit, hulp bij zelfdoding en transseksualiteit aanpakte.

Leeftijd koos postema

In 1975 werkte Postema bij de gemeente Rotterdam als voorlichter, maar keerde na vier weken terug bij de VARA.

In 1980 begon hij ook voor de NOS. Postema en Jaap van Meekren waren commentatoren bij de troonsbestijging in 1980.

Tijdens het seizoen 1984-1985 was hij samen met Astrid Joosten de presentator van de zaterdagmiddagconversatieshow Bij Koos.

Klasgenoten was destijds een van Postema’s populairste programma’s voor de publieke omroep. Dit gebeurde eerst bij de VARA, daarna bij Veronica.

De show liep van 1985 tot 1989, waarna Postema samen met Joop van den Ende TV10-programma’s maakte die nooit van de grond kwamen. Het leidde hem uiteindelijk naar RTL 4. Klasgenoten werd uiteindelijk teruggebracht tot 175 afleveringen.

In 1996 begon Postema aan de reis van de sportzender Sport 7. Het station bleek geld te verliezen en werd na vier maanden uit de lucht gehaald

. Het leek erop dat zijn televisiecarrière ten einde liep. Hij kreeg een baan bij de RVU aangeboden nadat hij op zijn 65e in een NOVA-uitzending had aangegeven weer aan het werk te willen.

Van 1998 tot 2000 maakte hij er een reeks programma’s. Ook ging hij werken voor Radio Rijnmond, een radiostation in Rotterdam. Later werd hij uitgenodigd als voorzitter, discussieleider of presentator, vooral op conferenties.

Hij schrijft regelmatig een column voor Plus, een seniorenmagazine. Bij De Wereld Draait Door was Postema ook wel eens tafelheren of forumdeelnemer.

Leeftijd koos postema
Leeftijd koos postema