Leeftijd kees jansma
Leeftijd kees jansma

Leeftijd kees jansma /\ Cornelis Johannes Jansma heeft als journalist, auteur en voormalig perssecretaris van Oranje gewerkt als sportverslaggever, producent en presentator in Nederland.

De jaren bij Studio Sport werden afgebroken toen hij bij Canal+ in dienst trad als hoofd Sport en dat bleef hij tot aan zijn pensionering.

Jansma werkte als televisieproducent naast Wil Moerer. Ook was hij een tijd presentator van het vrijdagavond sportprogramma Sport van de KRO. Tijdens zijn tijd als redacteur bij.

Voetbal International schreef hij ook columns voor het tijdschrift, wat hij tot de zomer van 2004 deed. Met Voetbal International, waar hij in 2020 wekelijks een online praatprogramma organiseert, is hij terug.

Fox Sports, voorheen Eredivisie Live, nam hem in 2011 in dienst en werkte daar tot de zomer van 2019. Tijdens zijn vijf jaar als gastheer van.

De Tafel van Kees en Natafelen ontving Jansma tal van bezoekers uit de voetbalwereld. Vermeldenswaard is ook dat Jansma regelmatig te zien is in Studio Voetbal van de NOS.

Jansma was tot 2014 perschef van het Nederlands Elftal. Jansma nam op 13 juli 2014 ontslag als perschef, na de derde plaats van Oranje op het WK in Brazilië.

Op 29 april 2011 ontving hij een ere-ridderorde in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdragen aan de journalistiek. Zijn roman, genaamd “Kees”, werd in 2011 gepubliceerd onder zijn pseudoniem.

“Back to Hilversum” werd uitgebracht in 2016. In 2020 verscheen zijn biografie van recordinternational Wesley Sneijder, waarin hij de redenen voor het sombere optreden van Oranje in 2012 onthulde.

Hij is getrouwd met Petra Bosman. “Petra was die avond naar haar eigen ouders gegaan”, vertelde hij ooit aan Voetbal International over hoe hij zijn huidige partner leerde kennen. Toen ik haar vroeg naar haar nieuwe vriend, zei ze dat hij iemand was die je misschien herkent.

Leeftijd kees jansma

Haar vader riep: ‘Als het maar Mart Smeets is.’ Toen Petra de stem hoorde, slaakte ze een zucht van verlichting en zei: ‘Het is Kees Jansma!” Haar vader antwoordde: ‘Dat is nog erger.’

Naast een expert in de kunst van vrouwelijke schoonheid, zou Jansma hier ook wat van moeten kunnen. Er zaten 32 jaar tussen de geboorte van zijn eerste en laatste kind.

Hij kreeg drie kinderen met Petra Bosman, zijn derde vrouw, waarvan de eerste in 1969 werd geboren.

Aangezien zijn eerste kinderen nu ongeveer even oud zijn als de spruiten uit zijn recente huwelijk, kan dit tot vreemde situaties leiden.

Leeftijd kees jansma
Leeftijd kees jansma