Leeftijd joris voorhoeve
Leeftijd joris voorhoeve

Leeftijd joris voorhoeve /\ Voorhoeve behaalde respectievelijk een Master of Social Science in Politicologie aan de Universiteit Leiden en een Bachelor of Economics en een Master of Engineering in Development Economics en Civiele Techniek aan Wageningen University.

Betrekkingen

Daarna volgde hij een postdoctorale opleiding in Internationale Betrekkingen aan de Paul H. Nitze School of Advanced International Studies, waar hij een Master of Arts-graad behaalde.

Voorhoeve werkte als onderzoeker aan de Johns Hopkins University voordat hij zijn proefschrift afrondde en promoveerde in de politieke wetenschappen aan zijn almaschool.

Van april 1973 tot januari 1977 werkte Voorhoeve als onderzoeker bij de Wereldbank in Washington, D.C., en van januari 1977 tot januari 1979 was hij werkzaam bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Van januari 1979 tot september 1982 doceerde Voorhoeve Internationale Betrekkingen en Bestuurswetenschappen aan zijn alma mater in Wageningen. Van mei 1979 tot september 1982 was Voorhoeve directeur van de Telders Stichting.


Was directeur van de Teldersstichting, de wetenschappelijke afdeling van de VVD, en daarna hoofd buitenlandse zaken.

Leeftijd joris voorhoeve

Tweede Kamerlid en aanvankelijk woordvoerder in 1982 In 1989 werd Lijsttrekker opgericht. Hij had de stempel staan ​​van een hoogleraar politiek verdwaalde op zich. Deelde de VVD’s politieke leiding met vicepremier De Korte, wat een vergissing was. Frits Bolkestein de trad af op Koninginnedag 1990.

Instituut

Als directeur van Instituut Clingendael was hij op zoek naar kennis. In 1994 werd hij herkozen als minister van Defensie en ging hij geschiedenis schrijven met het Srebenica-drama.


Na de verkiezingen van 1982 werd Voorhoeve op 16 september 1982 in de Tweede Kamer gekozen en trad op als frontbencher en woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

Kort na de verkiezing van 1986 trad partijleider en fractievoorzitter Ed Nijpels af en lanceerde Voorhoeve zijn poging om hem op te volgen.

Op 9 juli 1986 werd hij benoemd tot parlementair leider en op 15 december 1986 werd hij anoniem gekozen tot partijleider.

Leeftijd joris voorhoeve
Leeftijd joris voorhoeve