Leeftijd janine van den ende
Leeftijd janine van den ende

Leeftijd janine van den ende /\ Klijberg groeide op in Amsterdam en studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam. Ze had dans- en zanglessen gehad sinds ze een kind was.

Herman van Veen was een van de docenten die ze ontmoette op de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht.


Herman van Veen huurde Klijberg in als associate director voor zijn televisieprogramma Onder Water. Later werkte ze als assistent-regisseur aan het tv-programma Sesamstraat. Ze werkte met Rudi Carrell aan de 1-2-3 show in de jaren 70. Ze begon te werken in het theater toen ze eind twintig was.

Ze werkte samen met Robin de Levita aan de productie van de 100 jaar oude Carré-revue van André van Duin. Daarna legde ze zich een tijdlang toe op moderne kunst. Haar tentoonstellingen waren onder meer te zien in het Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht.

In 2001 richtte zij samen met haar man Joop van den Ende de VandenEnde Foundation op. In 2014 werd haar een Officier in de Orde van Oranje-Nassau verleend.


Toen Janine Klijberg een kind was, begon ze dans- en zanglessen te volgen om haar droom na te jagen om een ​​performer op het podium te worden. Anderzijds was ze tijdens haar studie aan de Academie voor Expressie via.

Woord en Gebaar in Utrecht de regieassistent van Herman van Veen voor zijn televisieserie Onder Water. Egbert van Hees en John van de Rest behoorden tot de televisieprofessionals met wie ze werkte als regieassistent bij Sesamstraat.

Leeftijd janine van den ende

Begin jaren tachtig werkte ze als assistente van Joop van den Ende TV Productions-directeur Rudi Carrell bij de spelshow De 1-2-3 Show. Ze klom op tot uitvoerend producent bij dit bedrijf en werkte aan shows als Showbizzquiz, Moordspel en talloze andere.

Ze was ook uitvoerend producent voor de André van Duin Revue als onderdeel van de viering van het 100-jarig jubileum van Carré.

Toen Joop van den Ende Janine in 1988 ten huwelijk vroeg, ging ze akkoord. Haar echtgenote, Joop van den Ende, is een kritische en stimulerende partner in het begin en nieuwe stappen van Endemol en Stage Entertainment in de internationale entertainmentbusiness.

Door haar werk als creative producer was Janine van den Ende de aanvoerder van tal van tentoonstellingen met moderne en hedendaagse kunst in Nederland.

Denk aan Cairo, Modern Art and Identity, in het Circustheater in Scheveningen, Pop Star Art in het Beatrix Theater in Utrecht en de retrospectieve van de Rotterdamse beeldhouwer PéPé Grégoire in het Nieuwe Luxor.

Stage Entertainment-theaters in Madrid, Milaan, Parijs en Duitsland lieten haar ook hun kunstcollecties regelen.

Voor het Stage Theater a der Elbe in Hamburg is een kunstcollectie uit 2014 zeer opmerkelijk. Erwin Olaf kreeg van Janine van den Ende de opdracht om vijf nieuwe sprookjes te componeren, wat hij ook deed.

Vijf opdrachten voor één theater is de titel van Janine’s bijzondere beeldcollectie voor het DeLaMar Theater, waaronder een aantal aangekochte werken van bekende fotografen.

Janine van den Ende is op 25 april 2014 verheven tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Libris Literatuurprijs benoemde haar in 2017 tot voorzitter.

VandenEnde Foundation mede-oprichter Janine van den Ende is lid van de raad van bestuur.

Leeftijd janine van den ende
Leeftijd janine van den ende