Leeftijd guus hiddink
Leeftijd guus hiddink

Leeftijd guus hiddink /\ Guus Hiddink is een voormalig voetbalmanager en profspeler uit Nederland. Hij had een lange carrière als middenvelder in Nederland.

waar hij speelde voor teams als PSV Eindhoven, De Graafschap en NEC Nijmegen, evenals enige tijd in de Verenigde Staten.

Hiddink stopte met het spelen van het spel in 1982 en had een succesvolle managementcarrière, leidde clubs en landen over de hele wereld naar vele trofeeën en prestaties voordat hij stopte met coachen in 2021.

Eredivisie-titels

Hiddink werd in maart 1987 gepromoveerd tot manager van PSV nadat hij als assistent had gewerkt. In het historische drievoudige winnende seizoen van 1987-88 won Hiddinks PSV-club drie opeenvolgende Eredivisie-titels, drie opeenvolgende KNVB-bekers en de Europa Cup.

Hiddink was één seizoen manager van Fenerbahçe in Istanbul voordat hij het volgende seizoen werd benoemd tot manager van Valencia, waar hij het tot november 1993 aanhield. In maart 1994 keerde hij terug naar Mestalla, waar hij de rest van het seizoen 1993-94 bleef.

Leeftijd guus hiddink

Hiddinks begon zijn loopbaan als coach toen hij in 1987 werd aangenomen als hoofdtrainer van PSV, waar hij drie jaar lang met zijn teamgenoten streed om de landstitel.

Hij verdiende een goed leven als bondscoach voor Nederland, Zuid-Korea, Turkije, Rusland en Australië, waar hij bijna $ 3 miljoen per jaar in omloop werd betaald.

Chelsea

Het grote geld kwam van cashcows als Chelsea, en Anzji Machatskjala zat er middenin. Beide clubs hebben de mogelijkheid om te spelen op boten vol Russische oligarchie roebels. Anzji zou hebben verdiend €8 miljoen per jaar.

Hiddink speelde onder meer voor de Graafschap, PSV, N.E.C., Washington Diplomats en San Jose Earthquakes.

Hiddink was onder meer coach van PSV, Valencia CF, Real Madrid, Chelsea FC en Anzji Machatsjkala. Hij leidde de nationale elftallen van Nederland, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije als bondscoach.

Hiddink werd geboren in het Oost-Gelderse dorp Varsseveld en groeide daar op. In zijn jeugd was hij vrijwilliger bij de amateurvereniging SC Varsseveld, waar hij twee jaar voorzitter was.

Dat kon vroeger niet. Hiddink bleek een technisch uitgedaagde linkshandige middenvelder. Hiddink, net 15 jaar oud, nam in mei 1961 deel aan zijn eerste wedstrijd in de eerste elftal van SC Varsseveld.

Leeftijd guus hiddink
Leeftijd guus hiddink