Leeftijd ferdi bolland
Leeftijd ferdi bolland

Leeftijd ferdi bolland /\ Toen ze in 1981 “In the Army Now” onder hun eigen naam uitbrachten – dat ook werd opgenomen door Gerard Joling voor Status Quo –

kregen ze de songwriting op hun naam. In 1972 brachten ze hun debuut solo-album “Florida” uit, dat een commercieel succes werd.

Een op folk geïnspireerd a capella-nummer genaamd “Summer of ’71” was de eerste van een aantal hits voor de groep in 1972, na de populariteit van Simon en Garfunkel en Greenfield en Cook.

“Spaceman” is een vroeg voorbeeld van een meer elektronisch geluid waarmee ze in 1976 experimenteerden toen hun populariteit begon af te nemen.

Toen hun conceptalbum The Domino Theory uitkwam, gingen ze naar Bolland buiten Nederland, en zo kregen ze hun start.

Vanuit het perspectief van een voetvolk werpt dit edgy en melodieuze album een ​​kritische blik op oorlog en Amerikaanse betrokkenheid in het buitenland. Het bevat het nummer “In the Army Now”, dat naar de top van de Noorse hitlijsten klom en daar zes weken achter elkaar bleef.

Vanwege de Zuid-Afrikaanse grensoorlog piekte de plaat in mei 1982 op nummer 9 in Zuid-Afrika. De leadzanger van Status Quo, Francis Rossi, zou het nummer naar verluidt hebben gehoord terwijl hij door Duitsland op de Autobahn reed.

Op een bepaald moment in 1986 overtuigde hij rockband Quo om het nummer op te nemen, en het piekte op nummer twee in de Britse hitlijst.

Ze runnen Bolland Studios in Blaricum, een klein stadje op het Nederlandse platteland. In Nederland was het een van de eerste studio’s met een SSL SL4000-E Series.

Silent Partners was hun debuutalbum, uitgebracht in 1984. “Ten American Girls” was het populairste nummer van het album. Er waren tal van follow-up albums gedurende de jaren 1990.

Leeftijd ferdi bolland

Daniella’s Daze was een heavy metal album dat in 1997 werd uitgebracht door de gebroeders Bolland onder het mom van Daniella’s Daze op Roadrunner Records.

Slut was de naam van het elektronische rockalbum waarop een niet genoemde zangeres verscheen. De enige single van de groep, “100% Jesus”, was een grote hit in Australië, maar er werden geen extra cd’s gemaakt.

In de muziekindustrie kwam Bolland Reemer tegen. Samen met zijn broer Rob schreef hij over Colorado als duet, Bolland en Bolland.

Reemer deed met dit nummer mee aan dit nummer op het Eurovisie Songfestival van 1979. De collega’s werden vermoord. Vanaf 1991 was het paar 16 jaar samen en op dat moment negen jaar getrouwd.

,,Sandra was een prachtige vrouw die veel heeft bereikt in haar carrière’’, vertelt een aangeslagen Bolland aan deze site. Ze had het grootste talent: ze was volledig zelfredzaam.

Sandra wist precies wat ze wilde en hoe het zou aflopen. De eigen uniciteit leidt al snel tot een wereld van vertekende waarnemingen. Maar ze was echt een harde werker.”

Leeftijd ferdi bolland
Leeftijd ferdi bolland