Leeftijd emile ratelband
Leeftijd emile ratelband

Leeftijd emile ratelband /\ Op 11 maart 1949 werd in Arnhem Emile Ratelband geboren. In 2019 heeft hij acht kinderen. Nadat Leefbaar Nederland hem in 2002 als lijsttrekker had afgewezen, richtte Ratelband zijn eigen politieke partij op, de Ratelband List. Ondanks deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen op 22 januari 2003 wist Ratelband List geen enkele zetel te winnen.

Om zijn geboortedatum te wijzigen van 11 maart 1949 naar 11 maart 1969 spande Ratelband in november 2018 een rechtszaak aan in Arnhem.

Integendeel, Ratelband heeft verklaard: “Als je een nieuwe naam wilt, is dat gemakkelijk te doen. Er kan een geslachtsaanpassende operatie bij je worden uitgevoerd. Waarom zou je je leeftijd niet als bepalende factor gebruiken?” Een rechter van het hof van beroep oordeelde tegen hem op 3 december 2018.

Journal of Medical Ethics publiceerde in juli 2019 een artikel waarin wordt gesteld dat mensen in bepaalde situaties hun officiële leeftijd moeten kunnen wijzigen.

Hij vindt dat hij in Nederland een lachertje is. Het is een calvinistische mentaliteit: gedraag je niet jonger dan je werkelijk bent, pronk niet met je rijkdom en houd je bek. Dan zijn het de Australiërs, de Canadezen of de Britten, denk ik. Ze lachen hem niet uit.

Onze jonge kletskous Emile Ratelband was eerder deze week te gast op NPO Radio 1 met Sven Kockelman en sloeg hem bijna knock-out. Ratelband daarentegen gebruikte alleen drogredenen om zijn punt aan Kockelman te bewijzen. Vier dingen vielen me op: hij speelde de man, trok een verkeerde vergelijking, misleidde de interviewer en ontweek de bewijslast.

Leeftijd emile ratelband
Leeftijd emile ratelband

Hoe serieus moeten we iemand nemen wiens argumenten zo zwak zijn? De twintigjarige Emile Ratelband wilde graag van de rechter weten of hij zijn geboortedatum mocht veranderen. In plaats van 69 voelt hij zich in alle opzichten 49. ‘Als de rechter mijn emotionele leeftijd erkent, betaal ik de komende twintig jaar AOW-premie’, zei hij met een glimlach. ‘Is dit niet een investering zoals die van Don Quichot?’ informeerde Sven Kockelman.

Als gevolg hiervan werd de eerste misvatting geboren. ‘Ja, dat is typisch Hollands’, reageerde Ratelband, ‘maar dat had ik niet van jou Sven verwacht, dat je zo op me in zou gaan.’ Nadat de positiviteitsgoeroe van Kockelman te opgewonden raakte en probeerde te profiteren van de zwakheden van Kockelman, gebruikte hij een drogreden die bekend staat als een ‘ad hominem’, die een Latijnse naam heeft. Als je niet begrijpt wat ik zeg, krijg je veel problemen. Ik heb goed gelezen, antwoordde Sven Kockelman meteen.

De gastheer daarentegen had houvast en liet een stukje verderop niet meer los. Ik twijfel er niet aan dat je op 11 maart 1949 in Arnhem bent geboren. Dat is een historisch feit.’ Deze keer gebruikte Ratelband een onjuiste analogie om zijn tweede drogreden te maken: “Ja, maar misschien ben je als vrouw geboren en besloot je daarna dat je een man wilde zijn”, zei hij.

Als gevolg hiervan zegt hij: “Als je je transgender voelt, is dat prima, dus als ik me anders voel, is dat prima.” Leeftijd en geslacht daarentegen zijn niet gerelateerd. Geslacht kan worden veranderd, maar leeftijd niet. De rechter zou later hetzelfde argument weggooien.

Ratelband gaf later toe dat zijn geboortedatum een ​​feit is, maar hij probeerde de discussie buiten de deur te houden. Je maakt van de werkelijkheid een illusie door aan te nemen dat ze niet bestaat. Dat wil zeggen, als je het als meetinstrument wilt gebruiken, zoals de overheid doet, dan moet je dat doen.

We hebben hier te maken met een list, een lastercampagne. Door te suggereren dat Kockelman zijn eigen realiteit zou creëren, probeerde Ratelband de aandacht af te leiden van de presentator. Daar ging het echter niet om. Als gevolg hiervan verschoven de motivaties van Sven Kockelman: “Ik wil een argument testen”, verklaarde hij in wanhoop.

Na een half uur heen-en-weer bezweek de jonge motiverende coach uiteindelijk; zelfs zijn retorische trucs konden hem niet redden. Hij weigerde complimenten van anderen te accepteren en zei tegen de gastheer: ‘Ik wil geen complimenten van anderen. Ik wil gewoon dat mensen denken dat ik er veel jonger uitzie dan ik ben. Dit is alles wat ik verlang.’

Ten slotte werd Emile Ratelband het slachtoffer van de vierde drogreden, waarbij hij de bewijslast ontweek. Een paar minuten later hoorde hij van de beslissing van de rechtbank. Hij heeft geen controle over wanneer hij geboren i

Leeftijd emile ratelband
Leeftijd emile ratelband