Leeftijd charlotte nijs
Leeftijd charlotte nijs

Leeftijd charlotte nijs /\ Nijs groeide op in Maarn en ontwikkelde al vroeg een fascinatie voor televisie en het nieuws. Haar vader heeft een eigen mediabedrijf.

Nijs ging na haar middelbare school in Nederland naar de Utrechtse School voor Journalistiek. Als gevolg daarvan werd ze ingehuurd door de redactie van BNNVARA.


Sinds 2017 werkt Nijs als correspondent voor Hart van Nederland voor SBS6 in Australië. Sinds 2018 werkt ze als politiek verslaggever voor de nieuwsshow, waar ze haar vaardigheden op het gebied van politieke verslaggeving heeft aangescherpt.

Sinds januari van dit jaar is ze regelmatig aanwezig op 6 Inside. Nijs was in 2017 finalist voor de Philip Bloemendal Literatuurprijs voor zijn werk.


Nijs was in de zomer van 2019 te zien in het Nederlandse televisieprogramma De Slimste Mens. Ze was te zien in twee shows en werd ooit uitgeroepen tot slimste mens van de dag.

Ze verscheen in het 21e seizoen van Wie is de Mol? begint in januari 2021. In de negende aflevering bleek Nijs de verliezende finalist te zijn.

Harlotte Nijs is als politiek verslaggever bij Hart van Nederland journaliste. Het jaar daarop studeerde ze af aan de Utrechtse School voor Journalistiek met een graad in journalistiek. Misschien gaat ze meteen bij BNN werken.

Toen WTF.nl in populariteit groeide, werd ze ingehuurd om nationale en internationale beroemdheden te interviewen en om festivalevenementen door heel Nederland te coveren.

Leeftijd charlotte nijs

Na een paar jaar bij NU.nl werd ze door SBS6 ingehuurd als verslaggever in Den Haag om de politiek op de kaart te zetten.

Ze levert nu politiek nieuws aan de radiostations en andere tv-programma’s van Talpa Network. Documentairemakers Suzanne Raes en Liesbeth Witteman volgden bijna een jaar lang Charlotte voor hun film Hart van de Democratie.

De Slimste Mens in de zomer van 2019 en een nominatie voor de Philip Bloemendal Prijs in 2018 waren slechts enkele van Charlotte’s prestaties in het 21e seizoen van Wie is de Mol?

Juryleden prezen haar omdat ze “niet bang is voor de duivel, een beetje brutaal en bereid om af te wijken van de traditionele paden.

Ze spant zich in om de politieke kloof met de gemiddelde Nederlander op haar eigen unieke manier te overbruggen.” Er zijn maar een paar plekken op aarde waar Charlotte zich thuis voelt. Ze geniet van reizen tijdens haar vakanties, niet alleen voor haar werk.

Ze bezocht bijvoorbeeld Litouwen om meer te weten te komen over de wodkacultuur, nam de Trans-Siberian Express van.

Vladivostok, Rusland, naar Moskou, reisde meerdere keren door China en bezoekt graag de Verenigde Staten. Ze studeerde ook zes maanden in Wenen, Oostenrijk. Reisde veel door Afrika en Azië, evenals door Brazilië en Australië.

Ze interviewde Hollywoodsterren in Los Angeles, ging naar de woestijnen van Abu Dhabi en deed verslag van een festival op de locatie van het originele Woodstock-concert in de Verenigde Staten.

Leeftijd charlotte nijs
Leeftijd charlotte nijs