Leeftijd cesar zuiderwijk
Leeftijd cesar zuiderwijk

Leeftijd cesar zuiderwijk /\ “Cesar” Zuiderwijk is een drummer uit Nederland. Van 1970 tot 2021 was hij de drummer van de Nederlandse rockband Golden Earring, waar hij lid van werd.

Zuiderwijk begon op twaalfjarige leeftijd met gitaarspelen en stapte twee jaar later over op drums. René & His Alligators, Hu & the Hilltops en Livin’ Blues zijn slechts enkele van de bands waarin hij heeft gespeeld.

In 1970 werd hij gevraagd om Sieb Warner van Golden Earring te vervangen als drummer. Golden Earring is sindsdien een kwartet gebleven, met uitzondering van een paar korte line-ups van vijf (met Robert Jan Stips en later Eelco Gelling) (Zuiderwijk, George Kooymans, Barry Hay en Rinus Gerritsen). Zuiderwijk staat erom bekend elk optreden af ​​te sluiten met een drumsolo en een sprong over zijn drumstel.

Toen Zuiderwijk en zijn Golden Earring-bandleden “Radar Love” uitvoerden op de Maasvlakte in Rotterdam, kregen ze het gezelschap van minstens duizend andere drummers. In 1999 ging hij in op een uitnodiging van War Child om in Mostar drumles te geven aan Bosnische schoolkinderen.

Toen leden van Golden Earring in 2000 een jaar vrij namen om met Percossa Percussion te touren, ging hij met hen mee op pad. Muzikale schetsen, drumavonturen en verhalen maakten allemaal deel uit van de theatershow “Alle gekheid met ein Stokje”.

Zuiderwijk was uitgenodigd door Veronica DJ Silvan Stoet en de Nederlandse Longfonds-organisatie om het Spring Rhythm Event in 2014 bij te wonen.

Hester ontmoette Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk dankzij een tragische wending. Zj bood Cesar een tweede kans. ‘Ik ga niet verder zonder hem,’ zei ik. ‘Ik ken Hester al heel lang via gemeenschappelijke vrienden.’ Haar broer had haar meegenomen naar een mooie winkel in Den Haag waar je servies en andere mooie spullen kon kopen.

Ik had destijds een vriendschap met de broer van Hester en we werkten samen aan het project. Op een keer in december 2006 vertrouwde Hester me toe dat ze een reis naar Australië aan het plannen was met haar Australische vriend. Nederland is waar dit gebeurt. Ik heb ze van tevoren verteld dat ik graag op de bruiloft wilde spelen. Hester was niet alleen mentaal aanwezig tijdens het gesprek, maar ook haar fysieke welzijn.

Leeftijd cesar zuiderwijk
Leeftijd cesar zuiderwijk

Zelfs haar darmen zijn kunstmatig vergroot. Omdat ze een Keiharde-vrouw was, was het logisch dat ze terugkwam. Ik kende de verdieping van haar broer, die werd verteld nadat de reis naar Tasmanië was afgelopen en de repatriëring was afgerond.

Later voegde hij eraan toe: “Ik geloofde dat je het als een van de eersten zou moeten kennen.” Het meest wonderbaarlijke ooit. In beide gevallen heb ik Hester aan haar bureau gevonden met een grote bos bloemen. Ze stonden daar in een rolstoel, frêle en ijzersterk naast elkaar. Het is zo vreselijk…

Ik ben er nog steeds door ontroerd. In het verleden heb ik haar een stuk of zes keer gevraagd of ze naar een groot gala in Rotterdam wilde, waar we om zeven uur moesten zijn. Op weg naar huis van het werk stopten we voor sushi om in de auto te eten. Met onze handen, die dus direct op het doel gericht waren.

We hielden allemaal van de spontaniteit en de humor. We woonden een jaar samen en nu zijn we acht jaar samen. Ja, het was een geweldige ervaring.

Via hem ging hij begin 2006 naar de winkel en kocht een drumstel van potten en pannen. Ik heb hem gevraagd om na afloop van de bijeenkomst nog een drankje te doen in onze eigen brasserie. Dat was heel lief van je.

Leeftijd cesar zuiderwijk
Leeftijd cesar zuiderwijk