Leeftijd bonnie st clair
Leeftijd bonnie st clair

Leeftijd bonnie st clair /\ Bonje Cornelia Swart, de toekomstige St. Claire, werd geboren op 18 november 1949 in Rozenburg, Nederland. Geboren op een boot, is ze de kleindochter van een schipper. In 1966 werd ze bij een concert van Peter Koelewijn uitgenodigd op het podium om met hem te zingen.

Dat was het begin van haar carrière. “I Won’t Stand Between Them” piekte in 1970 op nummer 6 in Nederland en bleef elf weken in de hitparade staan.

“Oh Boy”, geschreven en geproduceerd door Peter Koelewijn en opgenomen door Bonnie, Debbie & Rosy in 1979, was een van de singles van de groep.Debbie aka Ria Schildmeyer en Rosy Pereira voegden zich bij haar in het trio.

Onder haar vele hits in Nederland waren Dokter Bernhard (1976), Pierrot (1980), Bonnie Come Play Outside (1980) en Never Fly Too High (1980). Haar vertaling van Bette Midler’s nummer The Rose (lied) werd ook een grote hit en vertaalde het als De Roos (1980).

Bonnie & José, een duo gevormd door St. Claire en José Hoebee, had enig succes in Nederland. Toen de twee zangers zich realiseerden dat ze allebei door dezelfde persoon werden geleid, werden ze snelle vrienden en begonnen ze samen tijd door te brengen. Hun cover van ABBA’s “Cassandra” ging in 1984 naar nummer 40 in de hitparades. Het werd ook goedgekeurd door Björn Ulvaeus dat ze een album met Abba-nummers opnemen.

“Tomorrow Becomes Everything Different” van Bonnie & Gerard was een grote hit in Nederland in 2010. Een negen weken durende run op de hitlijsten zag het nummer piek op nummer 2 in de Billboard Hot 100. Bonnie ooit bleek in de vorige eeuw dronken op het podium te staan ​​tijdens een optreden. Als gevolg van haar alcoholisme werd ze een bron van krantenkoppen in de nationale media. Maar na een gesprek met journalisten heeft Bonnie spijt van haar daden.

Leeftijd bonnie st clair
Leeftijd bonnie st clair

Toen al die tijdschriften een paar maanden later uitkwamen, stond mijn naam in alle tijdschriften. Bonnie heeft een drankje in haar hand. Van het podium gehaald: Bonnie werd van het podium gehaald. Bonnie valt op de grond. Toen ik nuchter was, zag ik ze in de supermarkt. Ik liep door de supermarkt in Zwaag, Noord-Holland, met mijn kin omhoog en mijn ogen gericht op de gangpaden voor ons.

Ik wilde niet dat iemand wist hoe ik me voelde, dus ik slofte thuis op de grond. Dat was het begin van het einde. Op haar kosten werd aandacht gegenereerd. Voor iemand die er prat op gaat geen gemeen te zijn, vindt ze dat oneerlijk. Toen ik het zag, kon ik niet geloven wat ik zag. Dit is iets wat ik nooit iemand anders zou kunnen aandoen.

Bonnie koestert geen wrok tegen de periode, ondanks het feit dat het een diepgaand effect op haar leven had. Ze vindt het zinloos om dat te doen. Schokkendheid is naar mijn mening de slechtste eigenschap die een persoon kan bezitten. Ze zegt in het boek dat ze vooral wil afrekenen met haar imago als alcoholist, met onder meer nummers als ‘Doctor Bernhard’ en ‘Pierrot’.

St. Claire is trots op zijn nuchterheid, die volgens hem op 1 oktober vorig jaar begon. Ze zei in een persbericht dat ze ‘in mijn eentje volhardde, zonder hulp van buitenaf’. Mijn zelfbeeld is hoog. Het is bevrijdend om mijn levenservaringen in mijn eigen woorden op te schrijven, zonder de waarheid te verdraaien.

In haar boek legt ze uit hoe ze haar familie kon terugwinnen en haar huwelijk kon redden nadat ze haar alcoholisme had weten te overwinnen. De auteur raakt ook enkele van de donkerste tijden in haar leven aan, zoals haar financiële problemen en de verschillende relaties die ze heeft gehad.

Peter Koelewijn verzocht mij dit lied nog eens met Don Mercedes te zingen. Maar Ron Brandsteder, met wie ik al een hechte vriendschap had, vond het heerlijk om mee te zingen toen we dat deden. Wij twee kennen elkaar al voordat hij beroemd werd. Getty Kaspers, Hetty Schmidt en Ron, die net aan zijn radiocarrière was begonnen, vroegen me destijds om een ​​modereportage uit Tunesië te maken.

We hebben elkaar heel goed leren kennen in Tunesië. De man met wie ik destijds getrouwd was, Albert, kende Ron beter. Hij volgde me terwijl ik op weg was. Vanwege mijn relatie met Ron? Dat was iets wat hij niet leuk vond. In die tijd was zijn reis een helse beproeving.

Hij moest tien uur rijden in een oude auto door de woestijn om bij onze locatie te komen. Als gevolg hiervan zouden Ron en ik nooit met elkaar kunnen opschieten. Maar een langdurige vriendschap. Als Ron en ik alleen waren geweest, betwijfel ik of hij iets seksueels op mij zou hebben geprobeerd. We zullen er nooit achter komen.

Leeftijd bonnie st clair
Leeftijd bonnie st clair