Leeftijd antoinette hertsenberg
Leeftijd antoinette hertsenberg

Leeftijd antoinette hertsenberg /\ Antoinette Hertsenberg (geboren 28 december 1964) is een Nederlandse tv-presentator. Ze staat bekend om de presentatie van de Nederlandse consumententelevisieprogramma’s Radar en Oplicht?!, de laatste al meer dan zestien jaar.

Ook presenteert ze het televisieprogramma Dokters van Morgen over innovaties in de zorg.Vanaf juli 2021 presenteert ze de show Medical Detectives waarin mensen met een niet-gediagnosticeerde aandoening hun verdieping kunnen vertellen en hun symptomen kunnen beschrijven in de hoop dat een kijker iets weet dat kan helpen bij de diagnose.

Ze was de processieverslaggever in de 2012-editie van The Passion, een Nederlands Passiespel dat sinds 2011 elke Witte Donderdag wordt gehouden.Antoinette Hertsenberg is een echte pleitbezorger. Antoinette houdt niet van sensatie of show, haar programma’s zijn altijd zakelijk en eerlijk.

Vanwege haar vasthoudendheid tijdens het interview, wordt ze de TROS-pitbull genoemd; als ze zich ergens aan vastklampt, laat ze niet snel los. Ze vindt zichzelf soms een beetje een pusher, maar dat is nooit zonder reden: “In alles wat ik doe, in al mijn uitingen, ben ik altijd op zoek naar antwoorden“Antoinette volgt de HAVO op het R.-K. Basisschool Sint-Lucas in Apeldoorn.

Hierna start ze een opleiding jeugdzorg aan de Hoger Sociaal Agogisch Onderwijs in Den Haag. Een mediacarrière is helemaal niet gepland; Antoinette werkt het liefst met probleemjongeren. Na haar studie werkt ze korte tijd in een weggelopen meisjeshuis.

Het werk is echter onbetaald en ze besluit ergens anders te gaan zoeken. Ze wordt ingehuurd door de Stichting Anti-Vivisectie via een uitzendbureau en gaat aan de slag als PR-vertegenwoordiger. ze organiseert meerdere campagnes en wordt in drie jaar tijd gepromoveerd tot coördinator.

De rest van haar leven zal ze de wereld rondreizen. Als ze hoort dat haar vader ernstig ziek is, moet de reis worden afgebroken. Na terugkomst in Nederland werkt Antoinette eerst als voorlichter in een ziekenhuis in Amersfoort en vervolgens als projectleider en voorlichter bij de Dierenbescherming.

Onder de campagnes die ze hier lanceert, zijn campagnes tegen genetische manipulatie en jacht. Als onderdeel van de jachtcampagne nodigt Paul Witteman haar uit in NOVA om in gesprek te gaan met een jager.

Hij belt haar en zegt: “Je moet op televisie zijn”, nadat ze tijdens het gesprek een sterke indruk heeft gemaakt. Antoinette was totaal niet voorbereid op het telefoontje; ze heeft helemaal geen zin om in de media te werken. Ze besluit Baars te interviewen vanwege de slechte indruk die ze had op de nieuwe directeur van de Dierenbescherming.

Leeftijd antoinette hertsenberg
Leeftijd antoinette hertsenberg

Antoinette maakt meteen duidelijk dat ze tijdens het gesprek geen plannen heeft om eten te serveren of spelletjes te spelen. Ze weet ook niet zeker of TROS op dit moment de beste omroeper voor haar is. Ze stemt gretig in met Baars’ plan om een ​​consumentenprogramma te implementeren als hij zijn pleidooi houdt.

Hoewel ze aanvankelijk sceptisch was, verdwijnen haar twijfels over de omroep snel als ze ontdekt dat de TROS een onafhankelijke organisatie is, onafhankelijk van religie of politiek. Ook geniet ze van het feit dat ze veel vrijheid heeft in de vereniging.

Pas in 1995 gaat Radar, een consumentenprogramma, van start. De eerste twee jaar van haar leven is ze op een overlevingsmissie. De benoeming van de nieuwkomer tot hoofdredacteur van het programma valt bij een aantal teamleden niet in goede aarde.

Na twee jaar vervangt ze het team en naar eigen zeggen begint de sfeer binnen het team en de kijkcijfers te verbeteren.In de loop der jaren zijn er programma’s toegevoegd. In de “serieuze hoek” van de televisieproductie zijn ze allemaal.

Naast Radar heeft ze de huidige talkshow ‘Speaking Hour’ en daarna ‘Oplicht?!?’. Sinds 1995 is ze ook back-uphost voor het actualiteitenprogramma van 2 Today.Naast incidentele optredens verzorgde zij samen met Jeroen Pauw berichtgeving voor NOS actueel na de aanslagen van 11 september in New York.

Leeftijd antoinette hertsenberg
Leeftijd antoinette hertsenberg