Lee towers leeftijd
Lee towers leeftijd

Lee towers leeftijd /\ Lee Towers, de artiestennaam van de Nederlandse zangeres Leendert “Leen” Huijzer OON, heeft internationale bekendheid gekregen.

Zelfs na al die jaren is hij nog steeds een van de best verkopende artiesten in Nederland en heeft hij het Rotterdam Ahoy-concertrecord voor de meeste shows uitgevoerd door een enkele artiest.Pop, showtune, country, soul en gospel hebben allemaal deel uitgemaakt van het repertoire van Towers.

Toen hij in 1975 als havenarbeider in Rotterdam werkte, werd hij ontdekt als “The Singing Crane Mechanic”. Vanaf het begin van de jaren zeventig tot nu hebben zijn albums consequent de top van de Nederlandse hitlijsten bereikt.

Fans in Nederland kennen hem van zijn grootschalige theaterproducties die doen denken aan shows in Las Vegas. hij heeft het Nederlandse record voor de meeste concerten uitgevoerd door één artiest op één locatie. “[citatie vereist]” Rotterdam Ahoy, een multifunctionele arena, herbergt nu een bronzen buste van Towers, die daar sinds de jaren tachtig 50 keer heeft opgetreden.

Towers begon zijn carrière als lid van het showorkest Len Hauser & the Drifting Five voordat hij in 1975 doorbrak als de zingende kraanmachinist uit Rotterdam, gepresenteerd door Willem Duys (hij werkte echter als onderhoudsbankwerker bij scheepswerf Boele in Bolnes).

Lee towers leeftijd
Lee towers leeftijd

Het nummer “Louisa” is opgenomen onder het pseudoniem Leen Huizer. Toen hij in 1971 de Nederlandse single “Ninny, Ninny Nina” uitbracht, ging hij langs bij Len Hauser.

Het nummer “It’s Raining in My Heart” is geschreven door de zanger van de Outsiders, Wally Tax, en uitgevoerd door Willem Duys in het radioprogramma “Music Mosaic”. “It’s Raining in My Heart” bereikte de top van de Billboard Hot 100. Het was een enorme hit voor Towers en bleef wekenlang in de top 10 met hun volgende single, “You’ll Never Walk Alone”.

Voor die tijd speelde Towers zijn eerste grote concert in De Doelen in Rotterdam. In 1981 vond een uitverkocht concert plaats. In 1984 verhuisde hij naar Ahoy, waar hij twee uitverkochte shows produceerde.Met Anita Meyer en anderen heeft hij in latere jaren ook veel concerten en shows gegeven in Ahoy.

Martijn van Nellestijn regisseerde in 2003 de Nederlandse kinderfilm Sinterklaas en het gevaar in de vallei, waarin Towers de hoofdrol speelde.

Towers is een bekende Feyenoord-fan. Veel van zijn nummers, zoals ‘Mijn Feyenoord’ en ‘You Never Walk Alone’, zijn inmiddels vaste waarden in De Kuip. Towers zal “You Never Walk Alone” uitvoeren op de Coolsingel als Feyenoord een flinke prijs krijgt.

“You’ll Never Walk Alone”, “Olympic Games” en “I Can See Clear Now” zijn enkele van zijn bekendste nummers. ‘You’ll Never Walk Alone’ is een favoriet bij de fans in De Kuip van Feyenoord, net als ‘You’ll Never Walk Alone’.

Lee towers leeftijd
Lee towers leeftijd