Lara rense relatie
Lara rense relatie

Lara rense relatie /\ Lara Rense, presentatrice op NPO Radio 1, is transgender. Het Parool citeert haar als zeggend dat ze zich niet identificeert als mannelijk of gender. “Dit is niet mijn eerste rodeo. Ik ben altijd een persoon met twee gezichten geweest.”


“Samen zijn ze al sinds het begin der tijden. Niettemin,” zegt Lara. “Toen ik een kind was, waren de dingen een beetje ingewikkelder. Nadat ik de toegang tot de meisjestoiletten in een wegrestaurant was ontzegd, moest ik in plaats daarvan het mannentoilet gebruiken.

Toen ik jonger was, kleedde ik me als een jongen Hoewel het begrijpelijk is dat ik me hieraan erger, had ik deze reactie niet verwacht. Ik ben een bron van verbijstering.”

Door de reacties van anderen is Lara de laatste jaren weer zichzelf gaan portretteren als vrouw. Lara, de huidige stem van Nieuws & Co, merkte op:

“Ik vind het ongelooflijk mooi dat het in mij zit.” “Het geeft me wat ademruimte. Kijk eens hoeveel ruimte er is tussen de jongens en de meisjes? Tussen nee en ja, het is hetzelfde. Ik ben ook fan van de tussentonen.”

Lara rense relatie

“Mensen hebben me altijd gezien als een jonge vrouw met een jongensachtige houding. Deels vanwege mijn geschiedenis van gender-bending” gaat Lara door, net als de rest van de groep.

Oefening heeft me geholpen een aantrekkelijk maar niet overdreven vrouwelijk lichaam te ontwikkelen: brede heupen, maar krachtige schouders.

Ze is geen fan van het ondergaan van een operatie om haar uiterlijk te veranderen. “Wat mijn lichaam betreft, ben ik tevreden met wat het kan bereiken. Ik ben ook een fan van de zachtere kant van de dingen.”

Lara voelde zich sinds het begin van haar carrière altijd als een vis in het water in de radiostudio. Die opmerkingen zijn goed te horen op Nieuws en Co.

Tijdens een langdurig gesprek met Lara heeft Ad van Nieuwpoort veel over haar kunnen leren. Hoewel ze twijfels uitte over haar tv-doelen, sloot ze het niet helemaal uit. Door de puurheid van het medium is er geen “make-up” nodig zoals bij televisie en is de voorbereiding voor een tv-opname meestal uitgebreid, in tegenstelling tot radio. In tegenstelling tot radio wordt er van je verwacht dat je geen schrijffouten maakt. Op de radio is het makkelijker.

Mensen in Lara’s sociale omgeving zeiden tegen haar: “Je hebt een unieke stem, en je zou er iets mee moeten doen.” Dat gaat naar haar toe, en ze gaat er iets mee doen! Naast haar krachtige en direct onderscheidende stem, beschikt ze over intelligentie, snelheid en het vermogen om het belang van iedereen om haar heen over te brengen.

Lara studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment ga ik ervan uit dat ze in staat zal zijn om de vaardigheden die ze heeft geleerd toe te passen in haar huidige functie. Uiteindelijk gaat nieuws over de relaties van mensen.

Het houdt zich vaak bezig met de politieke, culturele, religieuze en economische aspecten van de menselijke samenleving.

het volledige interview tussen Ad van Nieuwpoort, Lara Rense en de crew van Radio Bloemendaal is hier te beluisteren (link onderaan dit artikel).

Als gevolg van de recente gruwelijke aanslag in Utrecht was Lara genoodzaakt een lange uitzending te geven over haar ervaringen. Dat ‘iets’ was daar vanmorgen vroeg gebeurd, kreeg ze te horen. In de studio werd er meteen een grote uitzending door haar verzorgd.

Lara rense relatie
Lara rense relatie