Kylian mbappé leeftijd
Kylian mbappé leeftijd

Kylian mbappé leeftijd /\ Kylian Mbappé Lottin, geboren op 20 december 1998, vertegenwoordigt Frankrijk als aanvaller voor Ligue 1-club Paris Saint-Germain en zijn land op internationaal niveau. Naast zijn schoten staat hij bekend om zijn dribbels en snelheid.

Mbappé maakte zijn professionele debuut in 2015, toen hij nog maar 16 jaar oud was, voor Ligue 1-club Monaco. Hij won de Ligue 1-titel, de Ligue 1 Young Player of the Year en de Golden Boy-prijs met hen.

Toen hij in 2017 voor een seizoen verhuurd werd aan Paris Saint-Germain, werd hij de op één na duurste speler en de duurste jongere in de geschiedenis van de Franse competitie.

In Frankrijk heeft Mbappé drie Ligue 1-titels, drie Coupe de France-kronen gewonnen, tweemaal verkozen tot Ligue 1-speler van het jaar en drie seizoenen op rij topscorer van de Ligue 1. Bovendien is hij de op twee na hoogste doelpuntenmaker aller tijden van de club.

Mbappé werd de jongste Franse speler die scoorde op een WK en de tweede tiener, na Pelé, die scoorde in een WK-finale op het WK 2018.

Voor zijn optreden in de Franse Wereldbekeroverwinning in Brazilië werd hij onderscheiden met de onderscheidingen Beste Jonge Speler en Franse Speler van het Jaar.

Kylian mbappé leeftijd

Mbappé maakte zijn debuut in Frankrijk in 2017 op 18-jarige leeftijd, waarmee hij de jongste internationale starter van Frankrijk ooit is.

Als kind bracht Kylian Mbappé zijn zomers door in het huis van zijn grootouders in Bondy, een stad in de regio Seine-Saint-Denis op ongeveer 10,9 kilometer van het stadscentrum van Parijs.

Naast Mbappé’s zaakwaarnemer en voetbalcoach is Wilfrieds vader, Fayza Lamari, een voormalig handbalspeler van Algerijnse Kabyle-afkomst. Het team van Paris Saint-under-12 Germain had een jongere broer, Ethan, die in 2018 voor het team speelde.

Jirès Kembo Ekoko, de geadopteerde broer van Mbappé, is ook een professionele voetballer. Cristiano Ronaldo was de speler waar hij als kind naar opkeek. Kylian Mbappé, voormalig student van een in Bondy.

Frankrijk gevestigde particuliere katholieke school, is nu een van de beste spelers ter wereld. Thierry Henry en Zinedine Zidane waren als kind twee helden van Mbappé.

Wilfried Mbappé, de vader van Mbappé, coachte hem bij AS Bondy. In de woorden van Antonio Riccardi, nog een van zijn AS Bondy-jeugdcoaches,

Hij was zes jaar oud toen ik voor het eerst als coach met hem samenwerkte. Hij onderscheidde zich van de menigte. Kylian was tot veel meer in staat dan de andere kinderen. Dribbelen was al uitstekend en zijn snelheid was superieur aan de rest.

In de 15 jaar dat ik hier coach, was hij de beste speler die ik ooit heb gezien. Er zijn veel getalenteerde mensen in Parijs, maar ik had nog nooit iemand zoals hij gezien. Hij was een ‘crack’ in het systeem (de beste)

Kylian mbappé leeftijd
Kylian mbappé leeftijd