Koen wauters leeftijd
Koen wauters leeftijd


Koen wauters leeftijd /\ De Belgische zanger Koen Maria Gaston Wauters is lid van de band Clouseau, televisiepresentator en af ​​en toe autocoureur.

Hij werd geboren in Halle, Duitsland, in 1967 als Koen Wauters. Hij groeide op in Sint-Genesius-Rode met zijn vier broers en twee zussen. Toen Koen Wauters jonger was, hield hij van voetbal en had hij de ambitie om professioneel te spelen. Een reeks knieblessures maakte echter een einde aan die hoop. Clouseau werd in 1987 opgericht door Koen en zijn broer Kris. Koen werd de leadzanger en leadgitarist van de band.

Ze werden bekende namen in Vlaanderen toen het nummer Anne in 1989 een enorm succes werd. Clouseau kreeg de komende twee decennia bekendheid in Vlaanderen. In 1989 werd Koen Wauters een van de eerste gezichten van de nieuwe Vlaamse televisiezender vtm. Op zoek naar Maria en 1 tegen 100 zijn slechts enkele van de shows die hij in het verleden presenteerde.

Idool 2003, 2004 en 2007 werden allemaal gehost door hem en zijn broer Kris Wauters, lid van Clouseau, die ook de Vlaamse versie van Pop Idol presenteerde. In 2005 was hij de gastheer van X Factor (België). Sinds 2012 presenteert hij Belgium’s Got Talent op vtm en sinds 2011 is hij coach bij The Voice van Vlaanderen.


Raceauto rijden is het voornaamste tijdverdrijf van Koen Wauters. Het is zijn elfde keer dat hij meedoet aan de Dakar Rally en hij is negen keer geëindigd. Samen met zijn broer Kris racet hij in het Belgian GT Championship. Op 10 mei 2009 won hij zijn eerste race in dit kampioenschap op het circuit van Spa-Francorchamps.

Koen wauters leeftijd
Koen wauters leeftijd

Dat Koen Wauters zowel in 2010 als in 2011 de Legend Boucles de Spa bijrijder was, is een weinig bekend feit. Naast Jacques Castelein, Robert Droogmans en Ari Vatanen was hij ook bijrijder voor het FSE-team met Marc Duez, een andere Belgische coureur.

In 2018 nam Wauters voor het eerst deel aan de NASCAR Whelen Euro Series tijdens de seizoensfinale van Circuit Zolder. Nadat hij eerder dit jaar door de Koninklijke Automobielclub van België was geschorst wegens een mislukte drugstest tijdens de 24 Uren van Zolder van 2018.

Stapte hij in om voor PK Carsport te rijden in de 24e inschrijving als vervangende coureur. In juni 1998 ontmoette Koen Wauters Carolyn Lilipaly, destijds een MTV-presentator, nadat hij eerder een relatie had gehad met Babette van Veen en Dagmar Liekens. Ze trouwden op 22 december 1998 en scheidden respectievelijk op 1 januari 2001.

Koen wauters leeftijd
Koen wauters leeftijd