Károly illy leeftijd
Károly illy leeftijd

Károly illy leeftijd /\ Hij is de afgelopen zes maanden zeer alert geweest als kinderarts in het Outbreak Management Team (OMT), evenals een bezorgde vader. Illy’s werk tijdens de pandemie was echter zowel fysiek als mentaal uitputtend.

Als kinderarts is het vanzelfsprekend dat een kind dat mijn advies vraagt ​​het belangrijkste onderdeel is van elk consult. De omgeving van het kind moet voor hem of haar veilig en gastvrij zijn. Ik sta echter ook voor een uitdaging om een ​​relatie met de ouders op te bouwen.

Zowel het kind als de ouders hebben nauwkeurige informatie nodig over de ziekte of afwijking van hun kind, de behandeling en de vooruitzichten. Uiteindelijk moeten we samen een wijs besluit nemen over wat het beste is.
In totaal worden er vanaf dinsdag 1,3 miljoen brieven verstuurd naar de ouders van kinderen van 5 tot 11 jaar.

Om hun kinderen te laten vaccineren kunnen zij de GGD bellen en een afspraak maken. De eerste injecties zullen de volgende week worden uitgevoerd, volgens het schema. Károly Illy, een kinderarts en OMT-lid, beveelt vaccins aan voor ouders die “het risico op schoolsluitingen willen minimaliseren”.

Het voorkomen van levensbedreigende coronaziekte wordt makkelijker gemaakt dankzij het coronavaccin. Vaccinaties kunnen ook de verspreiding van corona helpen voorkomen, wat uiterst zeldzaam is bij kinderen. De kans dat studenten, docenten of meesters ziek worden, is kleiner.

Károly illy leeftijd
Károly illy leeftijd

Ouders met kinderen tussen 5 en 11 jaar kunnen zelf beslissen over vaccinaties voor hun kinderen. De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en de Gezondheidsraad raden jongeren tussen de 12 en 17 jaar sterk aan om zich te laten vaccineren. Illy benadrukt: “Dit is een nuanceverschil.” Leider Illy van de NVK stelt dat de voordelen van vaccinatie opwegen tegen de risico’s voor tieners in deze situatie. Het is minder duidelijk bij kinderen tussen de 5 en 11 jaar oud.

Als Károly Illy, een moeder van drie gevaccineerde kinderen van in de twintig, dertig en veertig, enig advies heeft voor ouders van kinderen van vijf tot twaalf jaar? “Beste ouders, blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je hebt volledige controle over je leven. Corona heeft een zeer laag risico op ernstige ziekte bij jonge kinderen, maar het risico op een ernstige bijwerking is nog lager.”

Onlangs heeft de Gezondheidsraad geadviseerd om kinderen van 5 tot 11 jaar te vaccineren. In Nederland werden in 2021 130 kinderen tussen 8 en 14 jaar met corona opgenomen in het ziekenhuis. MIS-C: Multisystem Inflammatory Syndrome bij Children ontwikkelt zich ook bij ongeveer 150 kinderen in de leeftijd van 0 tot 19 weken na infectie, volgens de Council on Pediatric Infectious Diseases.

Ongeveer 90% van de kinderen met corona-infecties heeft weken na het oplopen van de infectie ook plotseling hoge koorts en buikpijn, waaronder braken en diarree. Bij de helft van deze kinderen is dit zo ernstig dat ze op de intensive care moeten worden geplaatst. Illy sprak zijn opluchting uit dat er geen kinderen waren overleden als gevolg van de situatie.

Uit onderzoek van de GGD blijkt dat ouders die hun kinderen willen vaccineren ‘eigenlijk alleen kunnen bellen voor een afspraak’, zegt GGD-woordvoerder Ernst Moeksis. Zonder DigiD hebben ouders geen toegang tot de online rekeningen van hun kinderen.

Zoals de zaken er nu voorstaan, kunt u alleen een afspraak krijgen voor een booster-opname vanwege de manier waarop het systeem momenteel is geconfigureerd. “We verwachten geen problemen door mogelijke overbelasting van het callcenter”, zegt een GGD-woordvoerder. Wij denken dat we bereikbaar zijn tussen 08.00 uur en 20.00 uur. elke dag.”

Károly illy leeftijd
Károly illy leeftijd