Kajsa Ekis Ekman Familj

Kajsa Ekis Ekman Familj
Kajsa Ekis Ekman Familj

Kajsa Ekis Ekman Familj /\ Svenska författaren och journalisten Kajsa “Ekis” Ekman. Hon är författare till fyra verk om feminism, ekonomi och kapitalism som har översatts till ett antal andra språk. Hon håller föredrag över hela världen om surrogatmödraskap och exploatering av prostituerade. Denna svenska publikation visar hennes författarskap på daglig basis.

Han skriver för den svenska tidningen Aftonbladet och den norska tidningen Klassekampen som krönikör. Den grekiska tidskriften Kathemerini har också publicerat hennes arbete. Den svenska journalisten Anna Kajsa Helena Langemar “Ekman” Makboul, känd under sitt pseudonym “Ekis”, föddes den 25 juli 1980 i Stockholm (Maria Magdalena), Stockholms län.

det finns ingen information tillgänglig på internet men vi kommer att försöka uppdatera den snart

…och skrivare. Eftersom hon är en “oberoende socialist och feminist med hela världen som ett arbetsfält” fick hon Leninpriset 2020. Hon identifierar sig som att hon befinner sig på den “generiska vänstersidan”. Efter pappans bortgång tillbringade Kajsa Ekis Ekman större delen av sin barndom i Stockholm med sin mamma.

Hennes barndom präglades av hennes föräldrars separation. Hon fick sin start i politiken genom punkscenen, där hon också engagerade sig i antifascistiska och djurrättsprotester. Hon gick på sydamerikanska vandringsexpeditioner efter examen.

länder som USA och Grekland ingår.Jag deltog i kravallerna i Göteborg 2001 och kom ifrån upplevelsen av att känna att aktiviströrelsen hade tappat farten. Hon uttryckte sitt ogillande mot Dagens Nyheters brist på en ungdomssektion under ett möte med tidningens läsare.

Hennes vän och arbetskamrat Viggo Cavling på DN i stan uppmanade henne att sätta penna på papper och det samarbete som blev resultatet väckte hennes intresse för att skriva. Efter hennes mammas död vid 23 års ålder kände hon ett akut behov av att skriva för att ta sig igenom sin sorg; hon flyttade följaktligen till sin mormor.

Hon har en högskoleutbildning där hon har litteratur som huvudämne. Ekman är grundare av olika grupper och koalitioner, bland annat aktivistgruppen Klimax, Feministiskt nej till surrogatmoderskap och Nätverket för Grekland. Hon är anställd på Dagens Nyheters konstsektion.

är krönikör för den norska tidningen Klassekampen. Hon har suttit i redaktionerna för både Dagens ETC och Brand innan hon blev en av tidningens mest framstående skribenter. The Guardian, TruthDig, FeministCurrent och Kathimerini har alla presenterat artiklar av Ekman. Hon

talar om ämnen inklusive kristeori, surrogatmödraskap och prostitution vid konferenser över hela världen. I rökavdelningen på restaurang Skanskvarn, uppe på en sluttning i Stockholms stadsdel Skanstullsbron, sitter ena Kajsa Ekis Ekman. Det finns en viss urban lockelse till området, med dess centrala läge (nära en tunnelbanestation och livlig korsning),

och motorväg, men ligger också mitt bland grönskande trädkronor och har en fantastisk panoramautsikt över Mälarens salta vatten. Efter sin styrketräningsövning tar Ekis en proteindrink och en cigarett. För både ETC och hennes bok säger hon sig vara huvudförfattaren.


Kajsa Ekis Ekman Familj

i DN, och har publicerat flera böcker i ämnena sexuellt utnyttjande och kapitalism. De fungerar som en språngbräda för hennes föreläsningar som hålls över hela världen och har översatts till andra språk. Många politiska diskussioner och till och med några drivkrafter har kretsat kring författaren.

Hon var en sällsynt röst av trots för Miljöpartiet under den senaste tidens anstormning av våldsamma medieattacker. Resan började när Ekis, då fyra år gammal i Stockholm, bestämde sig för att bli författare. Hon rätar på sig och fortsätter: “Jag skrev berättelser när jag var liten.”

dikter och korresponderade med människor från Skellefteå, Piteå och till och med Finland. Vi inkluderade kommentarer om vem som var dummast, vem som var din bästa kompis och vem som var mest attraktiv i skolkatalogerna vi delade ut. Att bli punkare var ett dåligt beslut från min sida. Min kompis avbröt mig innan jag kunde bli mer grungiare.

Jag hade en dålig frisyr, och alla antog att jag var en punkare. Sedan tänkte jag, “det kan jag lika gärna vara.” Jag kommer aldrig att glömma hur hela klassen skrek något i stil med “åh, för två veckor sedan gillade du New Kids”, vilket betyder One Direction. Punk introducerade henne för människor på den politiska vänstern. Ändå inte bara

på grund av murens kollaps finns det inte längre. Man kunde inte kalla sig kommunist under den tiden, men anarkismen var det enda gångbara alternativet. Då skulle du inte behöva oroa dig för att bli anklagad för att stödja tyranni eller orättvisa. Vid den tidpunkten utvecklades punken till ett mer decentraliserat kulturellt fenomen.

anti-päls, anti-olja och anti-nazistisk aktivism. Ekis, som tog Fryshuset i beslag i nästan en vecka innan ett 50-tal poliser dök upp, sa att det förekom någon form av ockupation eller aktion så gott som varje helg.Ungefär tjugo tonåringar skingrades av poliser som använde kravallutrustning och tårgas. Kajsa Ekis Ekman, då bara tjugo år gammal, deltog i en Dagens Nyheters läsarkonferens i början av 2000-talet och träffade tidningens redaktörer.

eporters och redaktörer på en tidning. Hon använde chansen att berätta för Viggo Cavling, tidigare Resumé men nu redaktör på DN på Stan, att bilagan handlar om “många krogar man aldrig kommer in på.” Svaret hon fick var “men skriv det själv då”. Det var därför jag sköt iväg ett snabbt sms. Gillade det, och

började ringa mig hela tiden och frågade om jag hade några nya idéer. Men jag tog slut och jag hade inte mer, minns Ekis, men hon betraktar nu det ögonblicket som början på sin karriär som författare.
Jag var en av flera författare på den tiden som Viggo Cavling tog sig an, bland annat Kristoffer Poppius. Hans personlighet var ganska

motiverande, så jag fortsatte att bidra till DN medan jag studerade på Stan. Ekis säger då: “Så är det”, precis som sikten över rstaviken är avskuren av tvärbanans linje 22.

Kajsa Ekis Ekman Familj

You may also like...