Kajsa Bergqvist Barn

Kajsa Bergqvist Barn
Kajsa Bergqvist Barn

Kajsa Bergqvist Barn /\ Kajsa Margareta Bergqvist, född 12 oktober 1976 i Sollentuna, Stockholms län, är en svensk före detta höjdhoppare och kapten för Sveriges friidrottslandslag. Hon har senare varit Unicefs ambassadör, utbildare och expertkommentator på SVT. Hon är också en

tränade sommelier Kajsa Bergqvist, som är 175 cm lång, blev den första svenska kvinnan att hoppa över två meter. Hon har ett personbästa på 2,08 meter i höjdhopp och innehar världsrekordet inomhus med ett hopp på 2,06 meter, båda är svenska rekord. Hon fick märket Great Boys and Girls 1998.

det finns ingen information tillgänglig på internet men vi kommer att försöka uppdatera den snart

nummer 436. Kajsa Bergqvists idrottsintresse började när hon var bara sex år. Hon provade fotboll, volleyboll, badminton, simning och längdskidor, men ingenting höll hennes intresse. Rösjöloppet var ett lopp som hennes storebror övertygade henne att tävla i när hon bara var 10 år.

tävla över en lång bana. Efter det började hon även testa de andra grenarna inom friidrotten. När Bergqvist var 15 år anställde hennes klubb, Turebergs FK, Bengt Jönsson som ny tränare. Jönsson och Bergqvist insåg så småningom att höjdhoppet var den händelse hon ansåg som mest betydelsefull.

roligast och var bäst, därför slutade hon med de andra grenarna. Kajsa Bergqvist, junior, var inte Sveriges störste spelare under tränaren Jönsson. Hon ersattes 2003 av Yannick Tregaro. Emelie Färdigh, Bergqvists yngre rival, vann SM i höjdhopp 1994, 1995 och 1996.

  1. På grund av en knäskada fick 21-åriga Färdigh ge upp friidrotten före sin tid. Kajsa Bergqvist har under sin seniorkarriär hoppat 2,06 meter utomhus och 2,08 meter inomhus (båda rekorden togs den 4 februari 2006 i en höjdhoppsgala i Arnstadt, Tyskland).

Tyskland). Det nuvarande världsrekordet utomhus etablerades av den bulgariska sprintern Stefka Kostadinova 1987 med ett avstånd på 2,09 meter. Bergqvist har försökt hoppa 2,10m vid ett flertal tillfällen, senast vid London Athletics Gala den 28 juli 2006, men har alltid legat till kort. Från 2004 tränades Kajsa Bergqvist av.

Nick Tregaro, eller Yannick för kort. Enligt deras överenskommelse tog hon ansvaret för sitt träningsschema och regemente i början av sommaren 2007.Bergqvist slet hälsenan vid en turnering i Båstad den 18 juli 2004 och missade därför OS i Aten.

Hon återvände till tävling i augusti 2005 i Helsingfors, där hon vann VM-guldet i höjdhopp med distansen 2,02 meter; samma år fick hon även Svenska Dagbladets guldmedalj (bradguldet). Den 7 januari 2008 meddelade Bergqvist att hon går i pension från friidrotten på grund av bristande motivation.

Kajsa Bergqvist Barn

motiv. Hon var fysiskt och mentalt utmattad av de många skadorna och efterföljande comebacks som plågade de sista åren av hennes karriär. Plats: Stockholm, Södermalm. Producent, författare och regissör till yrket. Tillsammans med sin fru, sångerskan Lena Philipsson, har han två barn.

Inkomst: 474 300 kr (utvärderingsår 2010). (taxeringsår 2010).Vänskapen mellan Kajsa och Josefin föregick utvecklingen av deras romantiska band till varandra. Kajsa har förklarat omständigheterna i tv-programmet Superstars hemma. “Vi umgicks en kväll och jag tänkte maila en bild till en vän”, sa hon.

Kajsa hade tidigare berättat för programmet att hon och hennes kompis skulle kyssas lätt för skojs skull och för att skapa en “boomerang” på Instagram. Hon utvecklade: “Något hände helt enkelt där; det var inte bara en kyss, det blev något annat.” Ingen av oss hade riktigt förväntat oss det, och det kom som lite av en överraskning.

vänner. Turturduvorna är nu lyckligt gifta på grund av denna kyss som startade allt. Att det kan bli så jäkla bra är fantastiskt, konstaterade Kajsa angående sin romans i programmet. 2002 kom höjdhopparen Kajsa Bergqvist och filmare och mediefigur Mns

Herngren träffade varandra över en middagsbjudning. På nyårsafton fem år senare, 2007, bytte de ringar i en liten och informell ceremoni nära Kapstaden. Men i slutet av dessa fyra korta år hade paret redan ansökt om skilsmässa. Jag och Måns har separerat idag. Vi

Kajsa Bergqvist avslöjade för sina Facebook-vänner att hon flyttat ihop med sin flickvän Kristina och tillade “Jag tänker inte kommentera hela saken, men det känns bättre att du hör det från mig först.” Senare samma år avslöjade Kajsa för tidningen QX att hon levt med en kvinna. Jag är glad att Kristina och jag äntligen har kopplats ihop.

har en underbar kontakt och de verkar vara djupt förälskade i varandra. Men jag har aldrig varit en som öppnar för personliga frågor som denna. Det är utmanande, speciellt om du är extremt privat som jag. Kajsa Bergqvist sa dock att det faktum att hon fick en tjej inte gjorde ämnet mer jobbigt att diskutera.

tidning. Under intervjun blev hon ifrågasatt om hon uppfattar sig själv som bisexuell. Lika lesbisk som jag känner mig idag, lika rak t kände jag när jag var med Måns. Men när jag är gammal och jag ser tillbaka på mitt liv, kanske du kommer att inse att jag är bisexuell. Idag bor Kajsa Bergqvist med sin flickvän

Den 11 år yngre Josefin Holmqvist. Innan de var kära var paret mycket goda vänner. Kajsa har i en intervju avslöjat hur det gick till.

Kajsa Bergqvist Barn

You may also like...