utta leerdam lengte
utta leerdam lengte

Jutta leerdam lengte /\ Ze is een Nederlandse langebaanschaatsster die gespecialiseerd is in langeafstandssprints. Kosta Poltavets en Worldstream, een in.

Naaldwijk gevestigde leverancier van informatietechnologie-infrastructuren, sponsoren haar eigen schaatsteam, dat zij samen met Koen Verweij op 16 augustus 2020 zal vervoegen.


Jute Monica Leerdam is een 19-jarige hockeyster die haar carrière als kind begon. Tot haar pensionering maakte ze acht jaar deel uit van haar team.

Uiteindelijk koos ze ervoor om haar stok op te geven omdat ze had bewezen een ineffectief lid van het team te zijn. Het was echter niet bepaald de meest voor de hand liggende nieuwe sport, schaatsen. De kou is iets waar ze een hekel aan heeft.

De skatewereld daarentegen begint langzaam maar zeker haar intrede te doen. Bovendien heeft Nederland nu een nog mooiere en briljante groep toppers. Haar uiteindelijke doel? De sky skaters zullen in 2022 deelnemen aan de Olympische Spelen van Peking.

De buurman van Koen Verweij, Leerdam, woont in het huis aan de overkant. Voordat Westland overging op kunstschaatsen, was hij acht jaar hockeyspeler. De schaatsster zorgde in het seizoen 2019/2020 voor veel opschudding met haar uitstekende prestaties.

Op het EK, waar ze haar competitiedebuut maakte, nam ze goud en zilver mee naar huis op de 1000 meter individuele wedstrijd en de teamsprint. De sprinter eindigde in haar eerste jaar als senior als vierde op het EK. Ze baarde veel opzien toen ze in Salt Lake City haar tweede WK-titel op de 1000 meter won.

utta leerdam lengte

Slechts 0,23 seconden verwijderd van het wereldrecord, destijds een wereldwijde prestatie, was haar beste tijd. Met de hulp van haar teamgenoten droeg ze bij aan haar gouden medaille door de teamsprint te winnen. Ze eindigde als vijfde in Hamar, Noorwegen, op de tweede wereldkampioenschappen sprint.

Wereldkampioene Jutta Leerdam op de 1000 meter heeft gisteravond in Salt Lake City weer een titel aan haar indrukwekkende collectie toegevoegd. Dit is voor mij nog moeilijk te bevatten.

Gerard van Velde, de coach van Jutta Leerdam, zegt nog geen idee te hebben, maar vanavond, lokale tijd in Salt Lake City, wordt bij Team Reggeborgh een fles champagne geplukt om de gelegenheid te herdenken.

De nieuwerwetse wereldkampioen 1.000 meter heeft de ijsbaan al verlaten en is op zoek naar een drankwinkel terwijl ze haar verdieping voor de camera’s vertelt.

Als onderdeel van de Wereldkampioenschappen Junioren aan de rand van Helsinki, Finland in 2016, behaalde Leerdam de algemene wereldkampioenschapstitel.

Terwijl Leerdam deelnam aan de 500m tijdens de Olympische kwalificaties van 2017, slaagde de stad er niet in zich te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van 2018.

Ter voorbereiding op de eerste vier WK’s heeft Leerdam zich sinds november 2018 gevestigd op de 500 en 1000 meter lijnen. Later in het seizoen wonnen ze het Nederlands Kampioenschap Sprint.

utta leerdam lengte
utta leerdam lengte