Jutta leerdam leeftijd
Jutta leerdam leeftijd

Jutta leerdam leeftijd /\ Op de Wereldkampioenschappen schaatsen junioren 2017 in Helsinki werd Leerdam gekroond tot wereldkampioen junioren.

Volgend jaar eindigde ze in Salt Lake City, Utah, als tweede achter landgenote Joy Beune bij de Wereldkampioenschappen schaatsen junioren 2018.

Ze was tweevoudig ISU Junior World Cup Speed ​​Skating-kampioen en nam tijdens de campagne 2017-2018 gouden medailles mee naar huis op de 1000 m en 1500 m. Als junior won ze het Nederlands kampioenschap sprint.


Skater Jutta Leerdam heeft 2,1 miljoen Instagram-volgers. “Als ik een auberginerecept wil posten, zal ik dat doen”, zegt ze tegen RTL Nieuws. Haar online chats zijn ook een schat aan informatie. “Bedrijven zullen haasten om haar in te huren.”

Jutta Leerdam van Team NL is op de Olympische Spelen een van de meest besproken sporters. Ze is echter niet alleen persoonlijk actief; ze is ook merkbaar op verschillende sociale mediaplatforms. In december vorig jaar overschreed ze de grens van één miljoen Instagram-volgers.

Toen ze een video plaatste waarin ze haar fans bedankte, ging deze zo snel viraal dat haar aantal volgers in een mum van tijd de 2 miljoen overschreed. Haar eigen beschrijving is ‘bizar’, en zo noemt ze het.

Jutta leerdam leeftijd

Topsport en sociale media kunnen niet langer als twee verschillende entiteiten worden gezien. Door het winnen van de 500 meter en 1000 meter races op het WK in Peking hoopt Leerdam zijn carrière verder te zetten.

Volgens Sonja Loth is Leerdams preoccupatie met zoveel dingen niet zo bijzonder. Als oprichter van Social Inc. is Loth een communicatiestrateeg.

“In de inmiddels virale bedankvideo komt ze sympathiek, oprecht en ronduit dwaas over. Dat heeft effect op volgers. Het is de taak van het algoritme om ervoor te zorgen dat een bericht door zoveel mogelijk mensen wordt gezien.”

Hierdoor kan een enkele video miljoenen keren worden bekeken en gedeeld.Loth vindt het mooie uiterlijk van Leerdam een ​​pluspunt. “Je krijgt meer likes voor je posts als je veel volgers hebt op sociale media, aantrekkelijk bent, maar ook oprecht en sympathiek. Er bestaat geen twijfel over: Leerdam heeft die vibe.”


Op het ijs maakt en uploadt ze een overvloed aan foto’s en video’s die ze met de wereld deelt. Poseren voor de camera tijdens een sensuele dans. Het is grappig om Jutta te horen lachen over hoe populair de TikTok-achtige video’s zijn geworden.

Ze komt in bijna alle berichten voor. Ze zal af en toe een foto plaatsen van zichzelf, min of meer normaal gekleed. Maar, vervolgt ze, “laat me je iets vertellen.”

“Bovendien, waarom zou ik elk detail van mijn dagelijks leven op Instagram delen? Ik draag zelden of nooit iets anders dan een T-shirt en een spijkerbroek. Om eerlijk te zijn, heb ik niet de tijd of energie om iets te dragen anders omdat ik elke dag sport.”

Waarom deed ze dit? Af en toe is het leuk om op die manier met mijn lichaam te pronken, legt ze uit. Voor alle duidelijkheid: ik post een auberginerecept niet.

alleen omdat iemand me dat zegt, maar omdat ik het leuk vind om het te maken. Leerdam denkt dat niet al haar fans geïnteresseerd zijn in skaten. “Het is een compleet pakket, het hele plaatje.”

Jutta leerdam leeftijd
Jutta leerdam leeftijd