Jorien ter mors ziek
Jorien ter mors ziek

Jorien ter mors ziek /\ Jorien ter Mors is een Nederlandse skater die gespecialiseerd is in old-style shorttrack. Ter Mors won gouden medailles op de 1500 meter en de ploegachtervolging op de lange afstand op de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi, Rusland.

Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea, behaalde ze een gouden medaille op de 1000 meter op de langeafstandsrace.

Sea pakte samen met teamgenoten Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting brons op de shorttrack en vestigde een nieuw wereldrecord.

Ter Mors en öär koppel up nr de darde steade sköäven Ter Mors en öär koppel up nr de darde steade sköäven Ter Mors en öär koppel up nr de darde steade sköäven Ter Mors en öär koppel up nr de darde steade sköäven Ter Mors en öär

Ter Mors verklaarde dat hij de schaatsen op 23 januari 2022 zou verkopen.

Die les lijkt begin december, slechts drie maanden later, te zijn verdwenen en breekt af. Het gaat niet gebeuren.

En met wie moet ze die delen? Wie goed presteert, kan de hele wereld aan. Wanneer een voorstelling uitblijft, kan de wereld een heel kleine plaats lijken.

Ze was nooit het type om met een grote groep mensen om te gaan. Feesten en andere sociale bijeenkomsten kunnen af ​​en toe erg leuk zijn. Ter Mors in Toscane voegt er echter aan toe: “Ik kon meteen mijn spullen inpakken en een week alleen zijn, op een gegeven moment.”

Dat zou fantastisch zijn. Ik ben iemand die het liefst mijn eigen ruimte en tijd heeft. Ik hoef niet alle leden van ons team bij het zwembad te verzamelen.”

Ter Mors is wat dat betreft altijd nuchter. Ze zegt: “Wat je op een vel papier schrijft, zal nooit gebeuren.” Tegelijkertijd wordt duidelijk dat er niet veel toernooien zijn.

“Voor mij zeker”, zegt de spreker. Ik was bijna twee jaar out vanwege een blessure. Vorig jaar heb ik wat gereden, maar het was niet goed genoeg. Naarmate je ouder wordt, telt dat op.”

Jorien ter mors ziek

Aan het begin van haar carrière stond de regerend Olympisch kampioene op de 1.000 meter bekend als een trainingsdier. Ondanks dat ze door overtraining in 2014 en 2015 nooit zo hard zou kunnen trainen als 10 jaar geleden, heeft ze afgelopen zomer veel werk van haar lichaam kunnen vergen.

“Een pijnvrije, frisse lichaamsbouw is best fijn”, legt Ter Mors uit. “Ik realiseer me nu pas hoeveel rustiger en stressvrij het is als je niet constant probeert in vorm te komen.

” Ik kan fysiek weer alles doen wat ik wil, wat me veel mentale vrijheid en geluk biedt.”

Ze is nog niet helemaal hersteld van de ziekte die ze vorige week in Astana opliep. Ter Mors is ook door haar ploeg, Team Afterpay, teruggetrokken van de 1000 meter van morgen.

De olympisch kampioen op de 1500 meter had zich donderdag al teruggetrokken uit de wedstrijden van de 500 en 1500 meter.

De Twentse schaatsploeg gaf toen aan dat ze misschien wel zou starten op de 1000 meter. Ter Mors wordt er niet beter op, aldus Team Afterpay, dat zaterdag tweette.

Afgelopen weekend won ze in Astana zilver op de 1000 meter en brons op de 1500 meter.
Er is een nieuwe bedreiging opgedoken.

Ter Mors heeft ook een geschiedenis van overtraining. Ze crashte vorig jaar na een veelbelovende start. “Ik heb gemerkt dat de knie niet meer de limiet is”, legt ze uit. “

Er is nog een grens waar ik me bewust van moet zijn.” Maar daar heb ik genoeg mee geoefend. Ik ben degene die het moet verkondigen.”

Er is tot nu toe geen reden om haar lichaam te wantrouwen. Drie weken eerder won Ter Mors de 1500 meter op het NK. Ze zwaaide bewust naar de camera, in een poging oogcontact te maken met het publiek.

“Het is cruciaal voor de sport, de mensen en de sponsors.” Het stadion is momenteel bijna leeg. En als het stil is, hoor je gewoon je eigen ademhaling, wat niet altijd prettig is.”

Ter Mors moest afscheid nemen van haar zus Marjolein (33), die haar hele leven met een aangeboren spierziekte had geleefd.

“Ik weet heel goed dat het morgen misschien voorbij is vanwege de pijn van mijn familie”, zegt de schaatser, wiens vader Henk in 2013 op 58-jarige leeftijd aan kanker stierf.

“Het is echter wel zo dat hoe meer shit je opdoet, hoe meer je probeert ervan te genieten als het goed gaat.”

Ik probeer echt te waarderen dat ik nu pijnvrij kan skaten, want voor hetzelfde geld raak ik morgen weer geblesseerd. Het zou jammer zijn geweest als ik gewoon was doorgegaan, want ik voelde me goed.

Jorien ter mors ziek
Jorien ter mors ziek