Jörgen raymann dochter
Jörgen raymann dochter


Jörgen raymann dochter /\ Waarschijnlijk heb je van Jorgen Raymann gehoord van zijn populaire tv-show ‘Raymann is laat’, die werd uitgezonden van 2011 tot 2014. Hij verschijnt nu op het TikTok-kanaal van zijn dochter Melody, waar hij TikToks maakt over homo zijn. Gezien Raymanns status als icoon en zijn toewijding aan zijn dochter wordt het nieuws positief ontvangen.

De kennisquiz van Astrid Joosten heeft het afgelopen decennium een ​​flinke transformatie ondergaan. Alleen het afscheid van Joop van Zijl was belangrijker dan het nieuwe decor of de nieuwe spelling van de titel. Vanaf het prille begin van de animatiefilms sprak de voormalig presentator van het NOS Journaal.

Voormalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen, voormalig leider van de PvdA, verving hem in 2018. Raymann. Jörgens zoektocht naar zijn voorouders van moederskant in Suriname nam het grootste deel van de uitzending in beslag.

Helaas was de Raymann-afkomst van zijn vader niet goed gedocumenteerd. In Roermond hebben in de vorige eeuw meerdere Raymann-families gewoond en gewerkt, van één daarvan is Jörgen Raymann een directe afstammeling.

Hun voorouders kwamen uit Kervenheim, een Duitse stad in de buurt van Kevelaer, een populair bedevaartsoord. Getrouwd met Maria Gertrudis Beekman in 1817 vestigde Joannes Henricus Raymann zich in Roermond als metselaar en pompmaker en kan worden beschouwd als de stamvader van de Raymannen.

Ondanks zijn geboorte in Amsterdam groeide Jörgen Henri Raymann op in Paramaribo. Zijn ouders, Henri Pieter Raymann en Carla Wilhelmina Kana, zijn beiden geboren in Suriname en werkzaam als boekhouder.

De overgrootvader van Henri Pieter Raymann, Joannes Antonius Hubertus (Jan) Raymann, werd geboren in Roermond en diende vanaf 1865 in het Nederlandse leger in Paramaribo. Bertha van den Haag, de Surinaamse vrouw met wie hij drie dochters en een zoon had, stierf drie dagen voor zijn dood in 1889.

Jörgen raymann dochter
Jörgen raymann dochter

Een van zijn 10 broers en zussen is geboren in Roermond, en hun nakomelingen zijn onder meer de eigenaren van Emile Raymann aan de Hamstraat en Raymann’s Bakery aan de Heilige Geeststraat, beide bekende vestigingen in de stad.

In de Neerstraat, waar nu de stadsbibliotheek en het Historisch Huis staan, was August Raymann (1869-1950), voormalig wethouder en hotelier, eigenaar van hotel De Gouden Leeuw. Op de Oude Kerkhof liggen verschillende leden van de familie Raymann en aanhangers begraven.

Voor Jörgen Raymann heeft zijn vaders kant van de familie Raymann een graf en dat weet hij. Toen Jörgen Raymann in mei 2007 in TheaterHotel De Oranjerie verscheen, overhandigde de Stichting Oude Kerkhof hem het jubileumboek van de stichting. Hierna stelde hij zich aan het publiek voor met de woorden: “Eigelik Bön Ich ‘ne Remunzse Jóng.

Jörgen raymann dochter
Jörgen raymann dochter