John nettles ziek
John nettles ziek

John nettles ziek /\ John Vivian Drummond Nettles OBE (geboren 11 oktober 1943) is een Britse acteur die vooral bekend staat om zijn optredens.

In de politiedrama’s Bergerac (1981-1991) en Midsomer Murders (beide 1981-1991). (1997-2011). Tussen beide keren was hij lid van de Royal Shakespeare Company.

Hij verscheen aanvankelijk op het podium aan de Universiteit van Southampton, waar hij filosofie en geschiedenis studeerde.

Daarna werkte hij bij het Royal Court Theatre in Londen en bij theatergezelschappen in Manchester en Exeter.

In 1970 maakte hij zijn filmdebuut in de film One More Time, waarin hij een ondergeschikte rol speelde. Nettles speelde als Doctor Ian McKenzie in de Britse televisieserie.

A Family At War in 1971 en 1972, die de heldendaden volgde van een familie uit Liverpool tijdens de chaotische Tweede Wereldoorlog.

Tussen 1981 en 1991 was Nettles vooral bekend door zijn vertolking als Detective Sergeant (DS) Jim Bergerac op het Kanaaleiland Jersey in de 87 afleveringen van de Bergerac-serie.

Daarna was hij vijf jaar lid van de Royal Shakespeare Company. Daarnaast speelde hij in een aantal speelfilms.

In 1997 keerde hij terug naar de televisie in Midsomer Murders, waarin hij Detective Chief Inspector (DCI) Tom Barnaby speelde, die moordzaken onderzoekt in een charmante, landelijke omgeving.

Nettles besloot na dertien jaar en 81 afleveringen de serie te beëindigen. Neil Dudgeon, die DCI John Barnaby speelt, de neef van Tom Barnaby, nam zijn positie over.

John Nettles leende ook zijn stem aan de BBC-serie Airport Airport, die zich richtte op de handel op Britse luchthavens zoals Heathrow.

Handig, nog zo’n geweldige speurneus in de familie die je baan snel op kan pakken. John hanteert een modernere manier van werken dan zijn oudere neef. Hij was ook psychologiestudent.

Dudgeon zegt over zijn nieuwe rol: “Je zou kunnen concluderen dat hij zich vooral bezighoudt met de psychologische wortels van misdaad.”

Barnaby 2.0 maakte vorig seizoen zijn debuut, toen hij de ‘originele’ Barnaby kwam assisteren op een zaak.

Vanavond komen John en zijn trouwe viervoeter Sykes voorgoed aan in het denkbeeldige graafschap Midsomer.

John nettles ziek

Harriet Wingate, directrice van de beroemde Darnley Park Girls School, benadert hem voordat hij zijn bagage zelfs maar kan uitpakken.

Ze spoort hem aan om de Classic Car Show, die jaarlijks plaatsvindt, in de gaten te houden. Barnaby is er niet happig op, maar als hij hoort dat de stoffelijke resten van een vorige coureur op het landgoed zijn gevonden, raakt hij geïntrigeerd.

De fans van ‘Midsomer Murders’ zullen niet lang honger lijden. Het nieuwe 20e seizoen van de populaire serie gaat in oktober van dit jaar in première op BBC First, gevolgd door een vervolg met het 21e seizoen in 2020.

Als gevolg hiervan werkt de Britse cast hard aan een nieuwe reeks moordmysteries. We kregen toegang tot de set en kregen de kans om met Neil Dudgeon, ook bekend als John Barnaby, te praten.

Hij schreef Bergerac Jersey (BBC Books, 1988), een reisgids voor de filmlocaties in de serie, tijdens het filmen van Bergerac op het eiland Jersey.

Jersey: A Personal View of the People and Places (BBC Books, 1992) was zijn derde boek, dat ging over het eiland, zijn landschap, zijn bewoners en zijn geschiedenis.

Bergeracs veroveringen onder vrouwelijke toeschouwers waren het onderwerp van zijn semi-autobiografische boek Nudity in a Public Place: Confessions of a Mini Celebrity (Robson Books, 1991).

De serie “Midsomer Murders” was een wereldwijde hit, met name in Nederland en Vlaanderen.

In de kleine gemeenschap van Midsomer vonden talloze moorden plaats. Een groot aantal televisiekijkers volgde politieagent Tom Barnaby en zijn rechterhand Ben Jones rond het pittoreske Britse dorp.

De afgelopen jaren groeide de serie in populariteit, maar tot groot ongenoegen van de fans kondigde acteur John Nettles zijn vertrek aan. In 2009 stopte hij met de show.

John Barnaby is een hoofdinspecteur die voor het eerst verschijnt in The Sword of Guillaume. Hij is een familielid van Tom Barnaby.

John Barnaby, gespeeld door Neil Dudgeon, nam het hoofdpersonage van de serie over van zijn neef Tom. Toen John Nettles zijn pensionering aankondigde, werd deze wijziging essentieel.

Van 1966 tot 1979 was John Nettles getrouwd met Joyce Nettles. In 1979 scheidden ze. Van 1997 tot 2002 werkte ze als casting director, onder meer voor Midsomer Murders.

Hun dochter Emma Martins (1971) werd, net als haar vaders literaire personage Bergerac, politie-inspecteur op het fictieve eiland Jersey in de echte wereld. In 1995 trouwde Nettles met zijn tweede vrouw, Cathryn Sealey.

John nettles ziek
John nettles ziek